Emelték a riasztás fokozatát: ónos esővel érkezik az extrém hideg

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

hóesés

A szeles időben mínusz 23 fokig hűlhet a levegő. Délutántól, estétől délnyugaton, délen újabb havazás kezdődik, éjfélig ott lepel-9 cm porhó várható. Az 5 cm fölötti hómennyiség Baranyában és Somogy megye déli felében valószínű. Pénteken tovább folytatódik a havazás, a csapadékzóna északkelet felé halad. Nagy területen lehet 5 cm feletti hómennyiségre számítani: a legnagyobb mennyiség délnyugaton és az Alföld déli részén várható, ezeken a részeken további 8-12 cm hóréteg alakulhat ki.

Ónos eső, fagyott eső:

Pénteken estefelé a délkeleti és déli tájakon (legfőképp Csongrád és Békés megyében) ónos esőre, fagyott esőre is számítani kell.

Gyenge hófúvás:

Ma napközben a megélénkülő, Sopron környékén esetleg megerősödő délkeleti szél okozhat a Dunántúl északnyugati részén helyenként kisebb hóátfúvást. Estétől mérséklődik a légmozgás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!