40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Előadás az agrárszakképzés helyzetéről megyénkben (2)

Az agrárszakképzés helyzetéről és a Tessedik Sámuel agrárszakképzési koncepcióról tartott sajtótájékoztatót Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára a nyíregyházi Lippai János Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. A Földművelésügyi Minisztérium országjáró körútjának nyíregyházi állomásán a kormány által tavasszal elfogadott Tessedik Sámuel Agrárszakképzési koncepcióval kapcsolatban Román István elmondta, a minisztérium a koncepció megvalósítása során igyekszik együttműködni és konzultálni az érintett intézményekkel és gazdasági szakemberekkel, ezt a célt szolgálja a mostani látogatás is. A minisztérium a megyében 4 agrár szakképző iskolát működtet 5 telephelyen, éppen ezért kiemelt fontosságú a megye a koncepció szempontjából.

A koncepció elsődleges célja, hogy a duális képzés mint szakképzési forma az agrárium területén is megvalósuljon, elősegítve ezzel, hogy a fiatalok az iskola elvégzése után használható gyakorlati tudással lépjenek a munkaerőpiacra. Mindezek mellett szeretnék a tangazdaságokat is fejleszteni, valamint országosan is összehangolni a szakképzés rendszerét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!