40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

 

Advent Vásárosnaményban 3

Vásárosnamény –  A Bereg szívében immáron negyedik alakalommal szervezték meg a Bereg és a megye legnagyobb téli  programsorozatát  „Advent Vásárosnaményban” címmel. A népszerű programok sorát felsorakoztató rendezvény a teljes adventi időszakban, öt héten át kínált lehetőséget a szórakozásra és a kikapcsolódásra egyaránt a városlakóknak és a térségben élőknek.

Gyémántokat hozott Vásárosnnaménynak a városmarketing pályázat

Külön nagy kihívást jelentett ez ebben az évben, hiszen a város által elnyert négyszeres Városmarketing Gyémánt díjból az egyiket az „Advent Vásárosnaményban” programsorozat kapta meg. Az elnyert díj a megújulásra ösztönzte a szervezőket, így idén több újdonsággal készültek.

elkeszult-vasarosnameny-adventi-koszoruja-180

Új helyszínen az a Szent István parkban került felállításra a város adventi koszorúja, és itt került sor a vasárnapi gyertyagyújtásokra az egyházi felekezetekkel közösen.

az-adventi-koszoru-utolso-gyertyaja-is-eg-vasarosnamenyban

Az ünnepségek után az önkormányzat mindenkit vendégül látott egy finom falatra, forralt borra, teára.

adventi-forgatag-meghitt-adventi-hangulat-vasarosnamenyban-79

A város főterén ismét megpróbálkoztak az adventi vásár szervezésével,  több-kevesebb sikerrel.

kostolja-meg-mit-esznek-a-gyerekek-program-vasarosnamenyban-12

A „Kóstolja meg mit esznek a menzán a gyerekek” program sikeres volt, a kóstolásra szánt ételek elfogytak és a minősítésük is 4,8 átlagot kapott az 5-ös skálán.

mikulasvonat-jarta-be-a-bereg-szivenek-adventi-diszekben-pompazo-utcait

Mikulásnapra elhozták a Mikulásvonatot, amely mindhárom település részen szállította a gyerekeket, a rajta utazó Mikulás pedig cukorkákat osztogatott.

mikulasok-es-krampuszok-leptek-el-a-bereg-szivet-vasarosnamenyt-54

Az adventi vásárban, a Mikulásházban a gyerekek személyesen is találkozhattak a Mikulással és a hagyományokhoz híven volt Mikulás koncert is az ovisoknak, a Vidám Manók együttes előadásában.

elo-betlehemes-fokozta-az-adventi-hangulatot-vasarosnamenyban-32

Az élő betlehemest a zord idő ellenére sokan keresték fel, simogatták az állatokat és fotózkodtak.

unnepvaro-csaladi-delutan-kezmuveskedessel-vasarosnamenyban-75

Egész napos nagy családi kézműveskedést szerveztek, a nap végén Csernik Szende székely lábbábos mesélt a kicsiknek és nagyoknak.

  edes-delutan-advent-vasarosnamenyban-26

Mézeskalács díszítőversenyt és adventi szelfi-versenyt is hirdettek, melyeken értékes nyereményeket nyerhettek a vállalkozó kedvűek!

A vasárnap esti gyertyagyújtások után színvonalas koncerteket, színházi előadást szerveztek.

advent-vasarosnamenyban-igazi-oromzene-malek-andrea-telthazas-beregi-koncertjen

Az első vasárnap a már hagyománnyá vált kórustalálkozót szervezték meg, December 4-én Malek Andrea & Jazzrael Zenekar karácsonyi koncertjét hallhatta a közönség, melynek sikeréről a telt-házas színházterem árulkodott.

advent-vasarosnamenyban-telthazas-koncerten-enekelte-el-legnagyobb-slagereit-balazs-feco-38

December 11-én Balázs Fecó adott élő koncertet a vitkai református templomban, ez volt  a programsorozat legsikeresebb koncertje, hiszen a kis templomban annyi ember gyűlt össze, mint még soha máskor.

sipos-daniel-adventi-orgonakoncertje-vasarosnameny-gergelyiugornyan-34

 A negyedik vasárnap ellátogatott hozzánk Sárosi Dániel orgonaművész, aki az ugornyai református templomban örvendeztette meg játékával a hallgatóságot.

melyiket-a-9-kozul-2

A negyedik gyertya meggyújtása után újdonságként, egy szívmelengető karácsonyi színházi előadást láthattak az érdeklődők, története az egész családot ráhangolta a közelgő ünnepre.

gyongyosi-ivettel-a-bereg-legfenyesebb-tehetsegevel-indult-az-ujev-vasarosnamenyban-4

A programsorozat méltó zárása volt Vásárosnamény büszkesége, Gyöngyösi Ivett újévi zongora koncertje.

adventi-adomanygyujtes-vasarosnamenyban

Az adventi időszak legtöbb szervezést igénylő, mégis szívünknek a legnagyobb örömöt adó programeleme a nagy városi adománygyűjtés volt.

Nehéz anyagi körülmények között élő családoknak gyűjtöttek tartós élelmiszer csomagokat olyan formában, hogy az adománygyűjtéshez csatlakozó cégekhez, iskolákhoz fenyőfákat helyeztek ki, ahol az ott dolgozó vagy ott megforduló adakozók elhelyezhették ajándékaikat.

adomany-gyujtes-advent-vasarosnamenyban-16

Az adománygyűjtéshez 22 vásárosnaményi cég illetve szervezet csatlakozott, az összegyűlt adományokból közel 250 csomag készült el. A csomagokat az Önkormányzat dolgozói december 21-én és 22-én juttatták el a rászorulókhoz.

unnepi-fozessel-jotekonykodott-a-beregi-fozoklub-vasarosnamenyban-78

A karácsonyi jótékonysági akciónkhoz csatlakozott a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület által működtetett Beregi Főzőklub is. A Rákóczis diákokból álló Főzőklub az adventi vásárban 100 adag meleg ételt,  hozzá bejglit, almát, teát kínált a rászorulóknak.!

Íme a videó:

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!