Életmentő adományt kapott a Jósa András Kórház

© Fotó: KM

Nyíregyháza – A tüdőembólia pontos diagnosztizálásához nélkülözhetetlen készüléket kapott az oktatókórház.

– Nem tudok sokat a tüdőembóliáról, de azt igen, ha nem kezdik el időben a kezelését, akkor bele lehet halni. Amennyiben csak egy ember életének megmentéséhez is hozzájárulunk ezzel a készülékkel, akkor megérte – e szavak kíséretében adta át Bige László azt a több mint négymillió forint értékű készüléket, amely a tüdőembóliás betegek pontos diagnosztizálását segíti a Jósa András Oktatókórházba. A Bige Holding Csoport tulajdonosa nem először érkezett jelentős adománnyal az intézménybe, hiszen korábban az endoszkópos laborba vásároltak egy modern eszközt.

– Tessenek minket jól használni, közös érdekünk, hogy az egészségügyi ellátás jól működjön, s ebben partnerek lehetnek a cégek, vállalkozások – mondta Bige László, dr. Adorján Gusztáv, a megyei kórházak főigazgatója pedig amellett, hogy megköszönte az adományt megemlítette: a civil támogatás nagyon sokat számít a gyógyításban, a gyógyulásban.

– A tüdőembólia a 3. leggyakoribb szív- és érrendszeri betegség. A vénában leszakadó vérrög a véráramlattal a tüdő artériába jutva, annak hirtelen elzáródását okozza – foglalta össze a betegséget dr. Kiss Andrea osztályvezető főorvos. Ha a panaszok alapján tüdőembólia gyanúja merül fel nélkülözhetetlen a pontos diagnosztizálás, ebben van nagyon fontos szerepe ennek a ventilációs készüléknek – mutatott a műszerre, mely a kis mennyiségű radioaktív kontrasztanyagot elporlasztva juttatja a tüdőbe, kiegészítve a vizsgálatokat megerősítheti a tüdőembólia tényét, s kezdődhet az életmentő terápia. Az osztályon évente 450 ilyen vizsgálatot végeznek el, ám a régi gép használhatatlanná vált, a Bige Holding azonnal igent mondott megkeresésre, és megvásárolta a gépet.

KM/Szabolcsonline

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!