Eldőlt a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványának sorsa

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

bér erzsebet

Minden évben egyszer adtunk eddig Erzsébet-utalványt, idén húsvét előtt ez már megtörtént – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón arra kérdésre válaszolva, hogy kapnak-e idén a nyugdíjasok karácsony előtt ajándékot.
Húsvétkor kaptak a nyugdíjasok utalványt, illetve nyugdíjprémiumot is. Az idei évben jó gazdasági adatok voltak, ez tette lehetővé ezeket – mondta Gulyás Gergely, aki hozzátette, hogy ha a gazdaság teljesítménye ezt lehetővé teszi, akkor a jövőben is ad a kormány a nyugdíjasoknak ilyen juttatást.

Korábban a kormány döntése szerint minden arra jogosult 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapott, amelyet négy 2000 forintos és két 1000 forintos címletű utalványként, egy borítékban kaptak kézhez a címzettek.

A miniszter a Kormányinfón arról is beszélt, hogy januárban 2,7 százalékkal emelkednek majd a nyugdíjak, de ha szükségessé válik, akkor később lesz korrekció is.

infostart.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!