Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Főiskola és a Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház. A jövőben a felek szorosabban kívánnak együtt dolgozni a tudományos kutatások területén, kiemelten a sejtbiológiai, molekuláris biológiai és az élelmiszerekkel, egészséggel összefüggő alap és alkalmazott kutatásokon. Közös élelmiszertechnológiai kutatásokat végez a jövőben a Nyíregyházi Főiskola és a Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház. Az erről szóló együttműködési megállapodást írtak alá a Campuson. Az egyik cél, hogy az intézmények kutatói, orvosai megállapítsák, az egyes élelmiszerek és alapanyagaik milyen hatással vannak szervezetünkre. Az együttműködési megállapodás aláírásakor elhangzott, lehetséges, hogy a kutatások alapján a későbbiekben új gyártástechnológiák jönnek létre, de akár új szak is indulhat a Nyíregyházi Főiskolán, – januártól várhatóan – Nyíregyházi Egyetemen.