A rák kialakulásának genetikai és életmódból eredeztethető okai egyaránt vannak. Az állandó időhiány, a fokozott stressz, az egészségtelen táplálkozás mind hozzájárulnak a rosszindulatú daganatok kialakulásához. Az urbanizáció miatt napjainkban már egyre kevesebb családnak van kiskertje, gyerekkortól kezdve mind több olyan ételt eszünk, mely rostban, vitaminban, ásványi anyagban, tápanyagban szegény, nem kimondottan egészséges.
Rákkeltő ételek, amiket hagyj a boltban
Ha szeretnél jobban odafigyelni, fogyasszatok sok zöldséget, gyümölcsöt – lehetőleg minél közelebbi forrásból származót -, illetve más rostban gazdag ételeket – például barna rizst, teljes kiőrlésű tésztaféléket. Az alábbiakban pedig összegyűjtöttünk néhány olyan táplálékot, melyeket bár a gyerekek szívesen esznek, ám egészségügyi szempontból erősen megkérdőjelezhetőek, így rendszeres fogyasztásuk kerülendő.
A virsli kisgyerekes családoknál jolly joker étel a rohanós napokon, ám tartsd észben, hogy a feldolgozott, füstöléssel, nitrites pácolással, sózással tartósított húsok növelhetik az emésztőrendszeri daganatok esélyét.
A chips egykor a gyerekzsúrok kedvelt nasija volt. Bár a gyerekek szívesen ropogtatják, ma már tudjuk, rendszeres fogyasztása kerülendő, hiszen többek között a benne lévő akrilamidból adódóan potenciálisan rákkeltő lehet.