Egyre több magyar dönt úgy, hogy külföldön vállal munkát

külföldön vállal munkát

Egyre több magyar dönt úgy, hogy inkább Németország és Nagy-Britannia gazdaságát erősíti.

Jelentősen nőtt két év alatt azoknak a magyaroknak a száma, akik hivatalosan is Németországban, illetve Nagy-Britanniában vállalnak munkát – írta pénteki számában a Magyar Nemzet. A napilap a német és a brit statisztikai hivatal tavaly év végi adataira hivatkozva közölte, hogy Németországban körülbelül 80 ezer, az Egyesült Királyságban megközelítőleg 55 ezer magyar dolgozik.

Hozzátették: Németországban 2012 és 2014 között a kereső tevékenységet végző regisztrált magyarok száma csaknem 70 százalékkal nőtt. A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2014-ben az országban tartózkodó 115 ezer magyarból 80 ezer folytatott regisztrált kereső tevékenységet. 2012-ben 65 ezerre tették a magyarok számát, közülük 47 ezren dolgoztak – részletezte a lap.

A Magyar Nemzet ismertetése szerint a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal arról tájékoztatott, hogy 2014-ben az országban 55 ezren voltak a 16 évesnél idősebb, magyar származású, kereső tevékenységet folytatók. 2012-ben 35 ezer bejelentett munkahellyel rendelkező magyar volt a briteknél.

A lap felhívta a figyelmet arra, hogy az adatsorok nem tartalmazzák azokat, akik nem bejelentett munkahellyel rendelkeznek. Mint írták, pontos adatok hiányában csak becslések vannak arra, hogy hány magyar dolgozhat összesen külföldön, ezt a számot 350 és 500 ezer közé teszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!