40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések

Új, egyedi játszóeszközzel bővült a játszótér Vásárosnaményban

Vásárosnamény – Számos jelentős fejlesztés ment már végbe az évek során a Bereg szívében, melynek fejlesztése most ismét egy jelentős állomásához érkezett. Vásárosnamény Város Önkormányzata az elmúlt időszakban nagy jelentőséget fordított a gyerekek mozgáskultúrájának és sporttevékenységének biztosítására és annak megszerettetése érdekében. A Vitka Nonprofit Kft.-vel való együttműködés során a legifjabb generáció szórakoztatásáért felelős, régi hiányosságát pótolta most, nagy űrt betöltve a városközponti játszóterének és parkjának megújulásával. A fejlesztés során a múlt évben az idő vasfoga által, balesetveszélyessé vált játékok eltávolítását követően számos egyedi eszközzel bővült a mai nap folyamán. Az egyedi terv alapján készült, most kihelyezésre került játékok között egy fedett homokozó, egy háromtornyú csúszda, mászóka, valamint egy két üléses hinta, egy bébi hinta és egy másik hinta (a nagyobb gyerekeknek hintáztatására) került kihelyezésre.

Filep Sándor, a város első embere elmondta, hogy ezzel a fejlesztéssel szerettek volna a városban élő gyerekeknek nem csak gyereknapon kedveskedni, hanem elkezdeni törleszteni a nagy adósságukat feléjük, mint mondta: A mi korunkban tudjuk, hogy mennyi minden volt ezen a játszótéren, de az idő elteltével tönkrement. Jól szuperált hajók, csúszdák, hinták egyebek voltak megtalálhatóak a játszótéren, melyet a Vitka Kft. beruházása igyekszik pótolni. Továbbá megjegyezte, hogy a mai napon kezdődött telepítés az első lépése lenne annak a játszótér-fejlesztésnek, amit szeretnének önerőből megvalósítani.

A jövőbeni terveket tekintve pedig bizakodik abban, hogy emellé az általuk pályázott három kondi-park elbírálása is hamarosan megtörténik és pozitív eredménnyel zárul majd. Ennek elbírálásáig nem akartak tovább várni, látták, hogy a 2-6 éves korosztály nem tud mit csinálni a játszótéren, hiszen eddig egy csúszda és egy homokozó volt szórakoztatásukra.

A fejlesztések nem csak a város központi részében valósulnak meg, hiszen a további kerületekben, mint Gergelyiugornyán és Vitkán is szeretnék rendbe tenni a játszótéri eszközöket, ha kell, akkor a fa részeket kicserélni, lecsiszolni, átfesteni – fejezte be gondolatait Filep Sándor. A játszótér új eszközeit a gyerekek a hétvégén megrendezésre kerülő gyereknapi rendezvényen vehetik majd birtokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!