sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Egy cseppnyi segítség Ruhaadományt kaptak a beregi Megoldás Ház lakói (11)

Vásárosnamény – Jót tenni hatalmas ajándék! Hangzott fel ismét a Beregi Adomány Expressz és a Lilla-Adományok jelmondata, a vásárosnaményi Megoldás Ház berkein belül, ahol ismét egy cseppnyi segítséget nyújtott Kiss Krisztián és Kiss Barnabás. Adományukban ezúttal ruhaadományok szerepeltek, mellyel a téli időjárás viszontagságait próbálták enyhíteni a bent lakó ellátottak számára. A kezdeményezés egy olyan adományszervezéssel foglalkozó  összefogáson alapul, melynek önkéntesei eszközöket, ruhákat, élelmiszereket vagy éppen tűzifát juttatnak el célirányosan oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, legyen az a beregi vagy a szatmári régió – taglalta Kiss Krisztián a Lilla-Adományok megálmodója.

Olyan személyeket illetve családokat karolunk fel, akik igazán rászorultak ebben a mai nehéz gazdasági helyzetben, persze nem csak őket, hiszen valamilyen betegség által cselekvőképtelen emberek megsegítésén is fáradozunk. A munka nehéz, de mi örömmel segítünk, melyben nagy segítséget nyújtanak a munkájukban elhivatott, profi szakemberek is, akiknek adományszervezésre már nem jut idejük, de értékes gondolatokkal gazdagítják közösségünket. Bár teljesen önkéntes alapon működik a szervezet – mégis nagyon profin ki van találva minden – folytatta gondolatait Kiss Krisztián.

Sokan kérdezik, hogy hogyan működik ez a folyamat, miért ilyen átlátható és professzionálisan a szervezés – ami azért valljuk be, általában a civil szférától elég távol áll. Mi mindent megpróbálunk optimalizálni és azt igazságos emberi lélekkel és szemlélettel megközelíteni, hiszen itt is fontos, hogy ha adunk vagy kapunk adományt annak ténylegesen megfelelő helye legyen. A kezdeményezésünknek hála sokan megállítanak minket úton és útfélen, persze könnyebb dolgunk van, hiszen számtalan emberrel lépünk napi szinten kapcsolatba. A tél és a hirtelen jött hideg okán elsősorban ruha, tűzifa és ételadományok iránti megkereséssel élnek a rászorulók. Így jött az ötlet a fent említett ruhaadományok felajánlására is, ahol több ember összefogásának köszönhetően számtalan téli és tavaszi ruhadarabot tudtunk eljuttatni a vásárosnaményi Megoldás Ház lakóinak. Természetesen nem csak ezen adományok kérése gyakori, hiszen pénz, munkahely, adminisztrációs illetve ügyintézési feladatok ellátásában is segítettünk. Ezáltal már tetemes családnak segítettünk már különféle szervezetekkel illetve intézményekkel való kapcsolatfelvételben, melyet ők persze ugyan úgy, egy ,,adománynak,, tekintenek. Számunkra persze nem az, hiszen mindig öröm adni, és látni a keserű sorsok mögötti tiszteletet kezdeményezésünk és személyünk irányába. – zárta gondolatait Kiss Krisztián.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!