[srizonfbalbum id=173]
Vásárosnamény – A harmadik évezred kommunikációs előrelépésével világunk erőteljesen felgyorsult. Ennek köszönhetően új termékek és szolgáltatások váltak, válnak ismertté világszerte. A televíziós csatornák élvezetes gasztronómiai műsorai is bizonyítják, hogy az országhatárok az étkezési kultúrában már kevésbé fellelhetőek. A cukrászat terén is érezhető ez a változás, új tészták, édességek, nyalánkságok jelentek meg. A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakközép és Szakiskola tanulói is a legújabb információk birtokában indulhattak neki ennek az édes szakmának. Ismerve a szakmai újdonságokat és technológiákat és a mostani szakvizsga letételével képesek immáron már a hagyományos magyar cukrászati termékek elkészítése mellett, a kor reform és diabétes kihívásainak is megfelelni. Az iskola berkeibe tartozó Lónyay Étekház falain belül korszerűen felszerelt tankonyhában, kiscsoportos foglalkozások keretében sajátíthatták el az évek alatt a szakács és cukrász mesterség fortélyait a hallgatók, melynek eredménye a jelen vizsgán a sok szemet gyönyörködtető, finom sütemény, és a sok-sok kiváló osztályzat kapott helyet, a cukrász és szakács komplex szakmunkás vizsgán.
[slideshow_deploy id=’104874′]