Édes bundáskenyér ( french toast )

_VN_a bereg szive_fekv_kk Advent vasarosnamenyban 2017 Advent vasarosnamenyban (3) lajkolas

Édes bundáskenyér ( french toast )

ELKÉSZÍTÉS

    1.   A tojásokat, a tejet, a barnacukrot, a vaníliát, a fahéjat és a szerencsendiót alaposan összekeverjük.
    2. A kenyérszeleteket egyesével a tojásos-fűszeres keverékbe mártjuk, majd egy serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
    3. A karamellszószhoz az olvasztott vajhoz keverjük a cukort, majd a tejszínt és ebben a szószban is megforgatjuk a kenyérszeleteket. Ízlés szerint vajazhatjuk, porcukrozhatjuk vagy kínálhatunk mellé gyümölcsöket is.

HOZZÁVALÓK

  • 3 db tojás
  • 1,5 bögre tej
  • 0,5 bögre barna cukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1,5 tk fahéj
  • 0,5 tk szerecsendió
  • 4 szelet kenyér
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 bögre barna cukor
  • 0,5 bögre tejszín

mindmegette.hu