40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

meggy

Komoly fagykárokat szenvedett el sok meggytermelő idén, nagyjából 30 százalékkal csökkenhet a meggytermés tavalyhoz képest a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) szerint.
Különösen Pest megye déli részén voltak szinte totális elfagyások, volt ahol 60 hektáron jó eséllyel csak 60 kiló meggy fog megteremni. De súlyos károkat okozott észak-keleten is a hideg, ahol a várt termés fele semmisülhetett meg. Az észak-keleti-régió adja az ország meggytermelésének 60 százalékát.
Az iparágban a szereplők idén még nem alkudták ki a felvásárlási árat, de tavaly is komoly viták mentek azon, hogy melyik szereplő mennyit fog tudni kaszálni a meggyen. A hazai ültetvények színvonala egyébként finoman szólva is változó, ezért nagyon eltérhetnek az önköltségi árak.

Index.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!