sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Deskó Dávis és Deskó László Vásárosnamény

Deskó Dávid (b) és Deskó László (j) a két beregi gólzsák

Vásárosnamény – Számtalan beregi érték létezik a Beregben, melynek csodájára járnak megye- és országszerte egyaránt. A kulturális és természeti vonatkozások mellett a sport területén is kiemelkedők a régió bajnokai, legyen szó úszásról, asztaliteniszről, kézilabdáról avagy labdarúgásról.

A labdarúgás egyszerű. Mindig az nyer, aki egy góllal többet rúg, gól az amit a bíró megad, a győztes azt mond amit akar, a vesztes meg mondhat amit akar, a győzelmet nem kell megmagyarázni, a vereséget pedig nem lehet – mondta Buzánszky Jenő. Ezen gondolatokat igazolva a Deskó – fivérek a most véget érő szezonban százkilenc gólig jutottak, melyre minden beregi és megyebeli sportember igazán büszke lehet.

Az összetartás és a csapatmunka jegyében méltán Bereg-, megye- ország- és világszerte legnépszerűbb sport azonban mégis roppant egyszerű, hiszen a labdát a hálóba kell juttatni. Ahogy azt a felnőtt csapat bajnok edzője, Tivadar András mondja:

,, A gólszerzés képességen múlik, hogy ezt egy játékos milyen hatékonysággal teszi meg. Ez a legfontosabb képesség egy csatár számára. Néhány normál helyzet típusnál és néhány különleges eseménynél olyan posztokon is jól jön, ahol amúgy nem használják a játékosok ezt a képességüket. Elsősorban gólszerzés edzéssel edzhető, a kapura lövés edzésnek a képességre gyakorolt hatása kisebb.,,

A megyei másodosztály Kelet-Magyarország csoportjában szereplő Vásárosnamény felnőtt- és ifjúsági csapatában szereplő Deskó Dávid és fivére Deskó László Máté munkája is ebben a munkában és hitvallásban rejlik, melyet hétről-hétre bizonyítottak is a pályára lépve. Szoktuk volt mondani, hogy ez még gombócból is sok! Nos ez mondás hatványozottan érvényes a két beregi gólzsákra, akik a 2015/16 szezonban összesen százkilenc alkalommal köszöntek be az ellenfelek hálójába. Ha valami, akkor ez igazán becsülendő sport teljesítmény, hiszen a Deskó fivérek a pályán és a pályán kívül is a csapat szerves részét alkotják. Persze a számok soha nem hazudnak. az egyesület berkein belül szerzett háromszázötvenhárom találat közül, annak egyharmadát(109) ez a két támadó szerezte. A gólvadászat során Dávid a milotai Lukács Márkot előzte meg, aki negyvenkét gólig jutott. Kiemelkedő teljesítményével Dávid az elmúlt évhez hasonlóan, idén is gólkirályi címet szerzett, zsinórban másodjára, emelve ezzel a beregi és vásárosnaményi sportélet minőségét és elismerést megyeszerte egyaránt.

Persze ez csapatjáték, így a  vásárosnaményi csapat felkészültségét és gólérzékenységét mutatja az is, hogy a lista első öt helyén három naményi játékos is szerepel: Barta Ferenc harmincegy góllal és Mándi László huszonhét góllal, testvére az U19-esek között Deskó László Máté is hasonló babérokra tört. A végelszámolásban azonban nem sikerült a bravúr, így az U19-es bajnokságot megnyerő Nyírmeggyes támadója, Batizi Pócsi Kristóf mögött, szintén ötvennégy rúgott góllal a dobogó második fokára állhatott fel.

Gratulálunk a Deskó – testvéreknek az egész éves remek teljesítményhez és Dávidnak a gólkirályi címéhez!

Deskó Dávid eddigi csapatai és szerzett góljai:

Deskó Dávid gólkirály Vásárosnamény

A góllövőlista végeredménye(felnőtt):

Deskó Dávid gólkirány Vásárosnamény SE (1)

Deskó Lászkó Máté eddigi csapatai és szerzett góljai:

Deskó László Máté Vásárosnamény

A góllövőlista végeredménye(U19):

Deskló László Vásárosnamény

A vásárosnaményi bajnokcsapat összes rúgott találata a szezonban:

Vásárosnamény rúgott góljai a 2015-16-os szezonban

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!