Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Sütés

Csülkös lencsegulyás csípős parasztkolbász, tejfölösen


Csülkös lencsegulyás csípős parasztkolbász, tejfölösen

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg főtt füstölt sertés hátsó csülök (csont nélkül)
  • 1 l fűszeres főzőlé
  • 2 db vöröshagyma (a főzőlével)
  • 5 gerezd fokhagyma (a főzőlével)
  • 2 db chili (a főzőlével)
  • 3 db babérlevél (a főzőlével)
  • 25 dkg lencse
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa a zöldjével
  • 0,5 karalábé
  • 0,5 zeller a zöldjével
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 db színes paprika
  • 2 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 2 db nagyobb krumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • 10 dkg csípős parasztkolbász
  • 2 dl tejföl

ELKÉSZÍTÉS

A lencsét előző nap megtisztítom, megmosom, s beáztatom a csülök főzőlevébe.

Másnap a zöldségeket megpucolom, s tetszőlegesen felvágom. Hozzáadom a lencséhez, fűszerezem, s 45 percig főzöm.

Közben a csülköt felkockázom, a kolbász héját lehúzom, s felszeletelem. A levesbe teszem. 5 perc után tálalok.

Merek a levesből, kanalazok rá tejfölt. Kenyérrel fogyasztom.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük