ELKÉSZÍTÉS
- A tejfölt a porcukorral simára keverjük. A habtejszínt a habfixálóval és 2 csomag vaníliás cukorral keményre felverjük, majd a tejfölös masszához forgatjuk. A kávét elkeverjük 3 csomag vaníliás cukorral és a rummal. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, de figyeljünk rá, hogy ne áztassuk el!
- Egy 26 cm-es tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, majd erre kerül egy réteg krém. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók (krémmel fejezzük be).
- A tortát legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni. Végül a torta tetejére csorgatjuk.
HOZZÁVALÓK
- 1 db tejföl (175 g)
- 30 dkg porcukor
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 5 csomag vaníliás cukor
- 3 dl főzött kávé (ízesítve rummal vagy rumaromával)
- 2 csomag babapiskóta (2×20 dkg)
- 1 tábla étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj