ELKÉSZÍTÉS
- Egy közepes tálban alaposan összekeverjük a görög joghurtot, a tejet és a fehérborecetet, majd ízesítjük a kaporral, a hagyma- és fokhagymaporral, valamint sóval és borssal. Tálalásig élretesszük.
- A csirkemellet kiolajozott tepsibe helyezzük, és mindkét oldalát megsózzuk és -borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük, majd 5 percig pihentetjük szeletelés előtt.
- Egy nagyobb tálban összekeverjük az aprított salátát, a vékonyra szeletelt hagymát és a cikkekre vágott paradicsomot. Hozzáadjuk a felszeletelt csirkemellet, a felkockázott avokádót és főtt tojást, valamint a saját zsírjában megpirított bacont. Rámorzsoljuk a feta sajtot is. A salátaöntettel kínáljuk.
HOZZÁVALÓK
- 2 db csirkemellfilé
- só
- bors
- 1 fej római saláta
- 1/2 fej lila hagyma
- 1-2 db paradicsom
- 1 db avokádó
- 3 db tojás
- 8 szelet bacon
- 10 dkg feta sajt
- Az öntethez:
- 1 bögre görög joghurt
- 1/3 bögre tej
- 1 ek fehérborecet
- 2 ek apróra vágott petrezselyem
- 2 tk apróra vágott kapor
- 1/4 tk hagymapor
- 1/4 tk fokhagymapor
- 1/2 tk őrölt bors
- só