ELKÉSZÍTÉS
- A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk, és a csontokkal, egész vöröshagymával, 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, megsózzuk, és 40-45 percig nem erős tűzön főzzük.
- Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott petrezselyemzöldjével ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.
- A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a megtisztított és kockákra darabolt burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. A hozzávalók puhulásáig főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával.
HOZZÁVALÓK
- 60 dkg csirkemell
- 15 dkg sárgarépa
- 5 dkg karalábé
- 15 dkg fehérrépa
- 5 dkg zeller
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db zsemle
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- burgonya
- zöldpaprika
- paradicsom
- metélőhagyma
- törött bors
- só