Csirkegombócleves

Csirkegombócleves

ELKÉSZÍTÉS

    1. A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk, és a csontokkal, egész vöröshagymával, 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, megsózzuk, és 40-45 percig nem erős tűzön főzzük.
    2. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott petrezselyemzöldjével ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.
    3. A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a megtisztított és kockákra darabolt burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. A hozzávalók puhulásáig főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával.

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg sárgarépa
  • 5 dkg karalábé
  • 15 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tojás
  • burgonya
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • metélőhagyma
  • törött bors
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!