Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vasarosnamenyban 2018 (2) Advent Vasarosnamenyban 2018 (3)

Családi Nap és ezer lámpás Éjszakája Kisvárda

[srizonfbalbum id=206]

Szám szerint immár a nyolcadik Családi Napot rendezték meg több helyszínen: a Városi Tornacsarnokban és környékén, a Vári Emil Általános Iskola tornatermében, a Bessenyei György Gimnáziumban és a sétáló utcában.

A két nap valóban a családokról, azon belül az egészséges életmódról, a sportról és mozgásról, s persze a szórakozásról szólt. Arról nem is beszélve, hogy a minden szegmensében ingyenes rendezvény jótékony célt is szolgált az „Ezer lámpás éjszakája” nevet viselő országos programsorozat egyik kisvárdai helyszíneként.

Pénteken volt például a már évek óta hagyományos „Fut a Várda” városi futóverseny, kerékpáros ügyességi akadálypálya-bajnokság aKisvárdai Rendőrkapitányság közreműködésével, tornász bemutató a főtéren a Bessenyei György Gimnázium tornász csapataival, defoci bajnokság is középiskolások számára. Idén újdonság volt a nagy népszerűségnek és sikernek örvendő, I. Várda-váltó sor,- és váltóverseny. Ennek érdekességét, és így különleges hangulatát, a szülő-gyerek páros feladatok adták, s hogy az egyes csapatok a városi intézményekből verbuválódtak össze. Első helyezést ért el a katasztrófavédelem, másodikat a rendőrök, harmadikat pedig az iskolák (Vári Emil, Tecihmann Vilmos, Szent László) csapata. Az idei Családi nap egyik nagy látványossága volt két napon keresztül Szalay Balázs Dakar-autója és a kamion is, melyeket közelebbről is megcsodálhattak az érdeklődők.

A szombati napot Tamásné Balogh Beáta „Becsu” reggeli tornája nyitotta a Városi Tornacsarnokban, majd délután két óráig a mozgásé volt a főszerep. Fit-ball órát tartott dr. Battyhányiné Székely Csilla; funkcionális tornát a színpadon, illetve felfüggesztéses-edzést folyamatosan a bordás falnál Tamásné Izsipi Ágnes; spárta stepet és „step and dance” órát Borbély Gábor, illetve cha-cha-cházni tanították a közönséget Petrásné Barkaszi Zsuzsa és Magyar Dávid táncpedagógusok. Különleges koreográfiákkal tartottak bemutatót a Piruett Táncegyesület tagjai-Gönczné Gyarmati Krisztina növendékei, illetve a Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola táncosai-Dégi Zoltán, Magyar Dávid, Gyüre Tamás és Petrásné Barkaszi Zsuzsa csoportjai. A bemutatók közül a legfiatalabb, mégis már rutinos fellépők a Nyitnikék Tagóvoda nagycsoportosai, dr. Battyhányiné Székely Csilla óvodásai voltak, akik azt mutatták meg, hogy már ilyen kicsi korban is milyen mozgásokat lehet végezni a fitt-ball labda segítségével.

Természetesen nem hiányozhattak a kísérő programok sem, melyek szintén a családoknak, annak minden korosztályú tagjainak szóltak:ingyenes egészségügyi mérések és szűrővizsgálatok a Városi Egészségügyi Alapellátás szakembereinek a közreműködésével; véradás;kézműves foglalkozás-csillámtetoválás és arcfestés a kisvárdai óvónők segítségével; motoros oktató-szimulátor, ujjlenyomat vétel a helyi rendőrök közreműködésével, limonádé és süteményosztás a Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat jóvoltából, kutyasimogatás és örökbefogadó nap az UgatLak Alapítvány közreműködésével. A fesztivál helyszínén egész nap lehetőség nyílt közelebbről megtekinteni egy rendőr, egy tűzoltó, illetve egy hulladékszállító autót, de a rendőrség különleges kutyás bemutatóval, a katasztrófavédelem pedig látványostűzoltási bemutatóval is szórakoztatta a szép számú közönséget. Bemutatkoztak továbbá a Kisvárdai Kyokushin Karate DO SC karatékái, a Várda SE és a Kisvárdai KC utánpótlás csapatai. A tornacsarnok előtt élő sakkbábukkal, illetve óriás sakkfigurák segítségével lehetett kipróbálni ezt a szellemi sportot a Somogyi Rezső Általános Iskola diákjainak közreműködésével.

A számtalan ingyenes program mellett pedig városnéző kisvonat, két ugrálóvár és egy trambulin is várta a gyerekeket, akik színes ajándék lufikkal térhettek haza. A tornacsarnokban zajló programsorozatot táncház, Lulu bohóc műsora, illetve az ajándéksorsolás zárta. Ez utóbbinak köszönhetően sok szerencsés gyermek örülhetett, hiszen a finálé-sorsolást több kicsi előzte meg, melyeknek köszönhetően, félóránként nyertek a programokon részt vevő gyerekek.

Városunkat már második alkalommal érte azt a megtiszteltetés, hogy az „Ezer lámpás éjszakája” jótékony programsorozat egyik állomása lehettünk. Ennek köszönhetően, kétezer darab világító lufival üzentünk Kisvárdáról is, a több ezer, hazánkból eltűnt, vagy csellengő gyereknek, hogy jelképesen megvilágítsuk nekik a hazavezető utat, illetve hogy rávilágítsunk az egész világot fenyegető gyermekeltűnések aggasztó problémájára. A program ötlet,-és házigazdája Kárász Róbert műsorvezető volt, a színpadon pedig az Egy Másik Zenekar, Biga,Varga Viktor, Pál Dénes, a Holdviola és a Belmondo szórakoztatták a közönséget.

A világító lufikat a Családi Nap nyolc évvel ezelőtti megálmodója, elindítója és fővédnöke, dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter indította útnak a több ezer fős közönséggel.

A Családi Nap támogatói: dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Kisvárda Város Önkormányzata, ifj. Mák János-Kenyérgyár, Pekó László-Nyírzem Zrt., Tassy Norbert-Tesco, Háda Kft., Kódex könyvesbolt és játék áruház, Renomé Papírbolt, Matus Attila-Ventil Kft., Jónás Béla, Poncsák Cukrászda, Ibolya Cukrászda, Husqvarna, Bacsó István vállalkozó, Bacsó-futár, Ameko lovasklub és szabadidőcentrum-Bertók Viktor, Green Black pizzéria, Piccolo pizzéria, Rózsakő Étterem-Zámbó József, Madison Étterem és Pub, Johannam Bt.

Kisvárda Város Önkormányzata

Fotó: Szabó Sándor, Fodor Péter és Lekka Ákos

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!