fejlesztesek Vasarosnameny

Cimbaliband koncert Zoárd-napi Sokadalom Vásárosnamény[srizonfbalbum id=252]

Vásárosnamény – A Bereg szívében megrendezett Zoárd-napi Sokadalom második napja igazi csemegét tartogatott a kilátogatók számára, hiszen az Európa szerte méltán neves Cimbaliband zenekar koncertjére került sor a Kraszna híd lábánál.  A feledhetetlen koncert során a kelet-európai életérzés keveredett a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, melyet az est folyamán a publikum hangos tapssal díjazott. “A népzene tehát a természet tüneménye” – mondta Bartók, és ez az állítás  a mai világban is megállja a helyét, vallják a zenekar tagjai. A Cimbaliband a magyar világzenei színtér egyik meghatározó zenekara. A 2006-ban alakult formáció számos nemzetközi fesztiválon képviselte Magyarországot, 2013-ban lett a Petőfi Rádió “év felfedezettje”.

Moldva című albumuk 2015-ben a World Music Charts Europe világzenei ranglista nyolcadik helyére került.A koncert során elhangzott zenékben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában és forrásból történt, ahogy azt egy  igazi multikulturális zenekar teszi.  A általuk játszott zenéken kívül a zenekar összetétele is igen vegyes, hiszen szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros és egy sejtelmes női énekhang fűszerezte a Zoárd-napi Sokadalom helyszínén előadott koncertet. A koncerten elhangzott zenék forrásai különböző helyekről fakadnak:  magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, rock’n’roll, melyet a közönség nagy áhítattal hallgatva dúdolt és énekelt végig.

Fotók: Pál Karolina

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!