CÉZÁR SALÁTA PULYKAMELLBŐL

 

HOZZÁVALÓK

  • 20 dkg Gallicoop pulykamellfilé
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • A salátához:
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 db kígyóuborka
  • 2-3 szem közepes paradicsom
  • kenyér
  • Az öntetjez:
  • 1 db tojássárgája
  • 2 tk mustár
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • oregánó
  • 2 dl főzőtejszín
  • Worchester-szósz
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A jégsalátát, a paradicsomokat és az uborkát felszeleteljük, és egy keverőtálban összekeverjük.
  2. A pulykamellet csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon készre sütjük.
  3. A tojássárgáját kézi habverővel kikeverjük a mustárral, majd lassan, kis adagokban hozzáadjuk az olajat, az összezúzott fokhagymát, a tejszínt és a Worchester-szószt. Végül fűszerezzük ízlés szerint.
  4. A kenyérszeletet megpirítjuk, bedörzsöljük a fokhagymával, majd kockára vágjuk.
  5. A salátát egy tányérra halmozzuk, rászórjuk a pulykamell-szeleteket, a pirított kenyérkockákat, és lelocsoljuk az öntettel.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!