HOZZÁVALÓK
- 20 dkg Gallicoop pulykamellfilé
- só
- bors
- olaj a sütéshez
- A salátához:
- 1 fej jégsaláta
- 1 db kígyóuborka
- 2-3 szem közepes paradicsom
- kenyér
- Az öntetjez:
- 1 db tojássárgája
- 2 tk mustár
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- oregánó
- 2 dl főzőtejszín
- Worchester-szósz
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS
- A jégsalátát, a paradicsomokat és az uborkát felszeleteljük, és egy keverőtálban összekeverjük.
- A pulykamellet csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon készre sütjük.
- A tojássárgáját kézi habverővel kikeverjük a mustárral, majd lassan, kis adagokban hozzáadjuk az olajat, az összezúzott fokhagymát, a tejszínt és a Worchester-szószt. Végül fűszerezzük ízlés szerint.
- A kenyérszeletet megpirítjuk, bedörzsöljük a fokhagymával, majd kockára vágjuk.
- A salátát egy tányérra halmozzuk, rászórjuk a pulykamell-szeleteket, a pirított kenyérkockákat, és lelocsoljuk az öntettel.