Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Sütés

Burgonyalepény


Burgonyalepény

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS

1.Héjában főzzük puhára a burgonyát,majd szűrjük le és hámozzuk meg. Reszeljük gyúródeszkára, sózzuk meg kissé, és dolgozzuk össze a liszttel és a tojással.

2.Formázzunk a tésztából hosszúkás veknit, majd szeleteljük fel. Sodrófával lapítsuk ki a szeleteket. Tegyük a lepénykéket száraz serpenyőbe, és süssük őket mindkét oldalukon 2-2 percig. Ha elkészültek, kenjük meg őket a vajjal.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük