Börtönbe zárják a családját rettegésben tartó férfit

Illusztráció

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa május 28-án helybenhagyta az elsőfokú ítéletben kiszabott büntetést és jogerősen

4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azt a férfit, akivel szemben kapcsolati erőszak bűntette, magánlaksértés és kapcsolati erőszak vétsége miatt folyt büntetőeljárás.

F.S. vádlottat a Nyíregyházi Járásbíróság első fokon január 22-én hozott ítéletet és mondta ki bűnösnek a kótaji férfit – olvasható a törvényszék közleményében. Az ítélettel szemben a vádlott és védője jelentett be fellebbezést felmentés vagy enyhébb büntetés kiszabása végett.

A tényállás szerint a vádlott 2018 októberében szabadult a büntetésvégrehajtási intézetből, ahonnan hazaköltözött feleségéhez Kótajba. A férfi 2019 januárjától italozni kezdett, emiatt kapcsolatuk megromlott. Veszekedéseik során többször előfordult, hogy a férfi megütötte az asszonyt, majd később nemcsak a feleségét, hanem nevelt lányát is rendszeresen sértegette, hozzátartozóit félelemben, rettegésben tartotta. 2019. május 23-án este egy vita során a vádlott életveszélyesen megfenyegette a feleségét, hogy ha nem költözik el a közös lakásukból, akkor megöli. Ezután a férfi kizárta családtagjait a házból, akik két órát töltöttek az utcán, majd az asszony értesítette a rendőrséget. A bíróság emiatt távoltartást rendelt el a férfival szemben, de június 3-án este megszegte annak szabályait, és elment a felesége lakásába, ahol többször ököllel megütötte az ágyban fekvő nőt.

A sértettnek végül sikerült kimenekülnie az ingatlanból.