40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
Béres-díjas kollégista Záhonyban (1)

Képek: Richárd közösségi tevékenységei Fotók: Katona Dávid

Záhony – A hétfőn megtartott tanévzáró ünnepségen adták át az idei Béres-Díjat a Kisvárdai SZC Záhonyi KandóKálmán Közlekedési Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiuma legkiválóbb elsős kollégista diákjának.
A fővárosi székhelyű Béres Alapítvány a Teljes Életért elnevezésű non-profit szervezet 2007-ben alapított díjat a neves tudományos kutatóról és feltalálóról, Dr. Béres Józsefről elnevezett záhonyi diákotthon legkiválóbb elsős tanulójának, melyet minden tanév végén ítél oda az erre a célra létrehívott intézményi bizottság. Idén a demecseri illetőségű Bökönyi Richárd lett a legeredményesebb kollégista. Kiemelkedő tanulmányi teljesítménye mellett csapatkapitánya volt a területi katasztrófavédelmi versenyen aranyérmet nyert, döntően elsősökből szerveződött négyesnek, mely a megyei fináléban is az előkelő 4. helyezést szerezte meg. Ugyancsak tagja volt a kisvárdai vártörténeti vetélkedőn dicséretesen szerepelt záhonyi triónak. Richárd tevékenyen részt vesz a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet viselő intézmény karitatív munkájában. Több alkalommal könyveket vitt a külhoni iskolások számára, cipősdoboz akciót szervezett és vöröskeresztes társaival havi rendszerességgel pénzadományt gyűjtött különféle jótékony célokra. Tehetséges tagja a színjátszókörnek, a karácsonyi és a március 15-i intézményi és városi műsor egyik főszereplőjeként nagy sikerrel lépett a színpadra. Májusban a nagybányai partneriskolánál tett látogatás alkalmával az iskolai delegáció négy diáktagjának egyike lehetett és Máramaros megye székhelyén is bemutathatta néptánc tudását. A Diáktanács egyik legaktívabb tagja, társaival a kollégiumban meghirdetett dekorációs versenyt is megnyerték. Az elismeréssel 25 ezer forint pénzjutalom járt, továbbá a névadóról szóló, Béres Klára szerző által dedikált Cseppben az élet című életrajzi kötetet is ajándékul kapta.
Katona Dávid
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!