40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Vásárosnamény-Vitka kézilabdacsapat[srizonfbalbum id=241]

Vásárosnamény-Vitka, Gyula – Kováts Tibor, a Békés Megyei Diáksport Tanács titkára édesapja kezdeményezésére indult útjára tizenhat évvel ezelőtt a „Kis iskolák sportversenye” rendezvénysorozat. Békés megye hatodik, míg Gyula város második alkalommal voltak házigazdái a Kis iskolák Diákolimpia® országos döntőjének. A megyei döntőkön mindig a városi, nagy tanulólétszámmal, jó személyi és tárgyi feltételekkel rendelkező iskolák aratták le a babérokat. A kis iskolák tanulói egyéni sportágakban eljutottak ugyan a megyei döntőig, viszont csapatsportágban soha sem tudtak részt venni országos viadalokon. Ezért indult a kezdeményezés, hogy a 200 fő tanulólétszám alatti oktatási intézményeknek is szerveznek versenyeket. A „Kis iskolák sportversenye” országos döntője ma már az egyik legnagyobb létszámú és legnépszerűbb diákolimpiai események közé tartozik. A 2015/2016. tanévi országos döntőre az ország 19 megyéjéből 130 iskola, közel kilencszáz fő képviselője érkezett Békés megyébe, Gyulára.

Beregi sportsikerek a diákolimpia országos döntőjében (33)

 A Magyar Diáksport Szövetség által felkarolt kezdeményezésen indult a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kölcsey Ferenc Tagintézményének lány kézilabda csapata is. A Moldván Tibor által vezényelt beregi együttes a Gyulaházán megrendezett és megnyert megyei döntőt követően vívták ki az indulás jogát az országos döntőben. Az országos döntő előfutáraként a  résztvevők körmenetet tehettek a város utcáin,melynek végállomása a gyulai vár volt. A rendezvény ünnepélyes megnyitójára  a méltán híres vár tövében került sor, melyet a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor kétszeres világbajnok magyar öttusázó nyitott meg. Köszöntőjében elmondta, hogy a Diákolimpia® lehetőség biztosít a diákoknak arra, hogy egy- vagy akár több sportágban is bizonyítsák felkészültségüket és akár országos szintű sikert érjenek el, de remek alkalmat teremt ezen felül arra is, hogy a település, a megye, vagy az ország különböző iskoláiból érkező tanulók új barátságokat köthessenek.

Beregi sportsikerek a diákolimpia országos döntőjében (11)

A legjobbak számára pedig az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) szervezésében a világbajnokságokon való részvétel is lehet kitűzött cél. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Diákolimpia® országos döntőin dobogós helyezést elért tanulók 10 többletponttal számolhatnak majd a felsőfokú felvételi eljárásuk során, ami szintén fontos hozadéka lehet egy-egy sikeres szereplésnek. Továbbá hangsúlyozta, hogy a szövetség célkitűzései közt szerepel, hogy a Diákolimpia® népszerűségét megőrizze, sőt még több tanuló számára tegye vonzóvá az iskolai sportot, valamint a jó hangulatú versenyeket. Köszöntőjét Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármesterének szavai követtek.

Beregi sportsikerek a diákolimpia országos döntőjében (16)

A beregi diákok három napos ottlétük során két sportcsarnokban bonyolították le mérkőzéseiket, mely természetesen nem csak a sportról szólt. A gyerekek esténként edzőjük és kísérőik által nap mint nap bejárhatták Gyula nevezetességeit, ahol megismerkedhettek kicsit a várossal és egyebek mellet megcsodálhatták legújabb, európai mércével mérve is egyedülálló kiállítót, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontot. A mérkőzéseket követően természetesen a közös fagyizás és ebéd sem maradhatott el. Ráadásként az iskola és egyéb szponzorok által felajánlott és év végi jutalomként kapott csapat nevével feliratozott pólóban játszhattak.Beregi sportsikerek a diákolimpia országos döntőjében (42)

A három napon át tartó sporteseményen a beregi csapat két helyszínen: a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban illetve a Don Bosco Sportcsarnokban vívta remekbe szabott küzdelmeit. A lányok végül nagy csatában szerezték meg a  nagyszerű hetedik helyet, mellyel ismét elismerést szereztek a Beregnek, melyhez ezúton is szívből gratulálunk! Az eredményhirdetés az Id. Christán László Városi Sporttelepen a döntő mérkőzést követően került sor, ahol az elismerő oklevelet a Vitkaiak csapatkapitánya, Nagya Laura vehetett át.

Eredmények:

Vásárosnamény-Vitka – Jászkarajenő(Pest megye) 20-3 (11-1)

Vásárosnamény-Vitka – Mecseknádas (Baranya megye) 13-21 (7-10)

Vásárosnamény-Vitka – Ajka (Veszprém megye)  14 – 12 (4-4)

Vásárosnamény-Vitka – Kocsola (Tolna megye) 15 – 18 (7-12)

Vásárosnamény-Vitka – Ikervár (Vas megye)  9 – 17 (8-5)

Vásárosnamény-Vitka – Ásványráró (Győr-Moson-Sopron megye) 19 – 16 (10-7)

A csapat tagjai:

Edző: Moldván Tibor

Tar Dominika

Lakatos Virginia

Péchy Orsolya

Kovács Eszter

Madár Réka

Nagy Laura

Náni Eszter

Jancsó Nikoletta

Jónás Krisztina

Bajusz Boglárka

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!