fejlesztesek Vasarosnameny

ujjaeledt-a-kajak-kenu-szakosztaly-vasarosnamenyban

[srizonfbalbum id=331]

Vásárosnamény  – Vásárosnamény városa ismét egy mérföldkőhöz érkezett, hiszen közel harminc év elteltével éledt újra a Kajak-Kenu Szakosztály a Bereg szívében,  ahol megyei hírű vizi sportegyesület működött. A kezdeményezés nem csak a sportágra, hanem a víziturizmusra is jótékony hatással lehet majd a közeljövőben, melyen jelen pillanatban is számos kajak-kenu és vízisportokat illetve a Bereget szerető emberek dolgoznak. A Beregnél ,,szőkévé,, váló Tisza természeti adottságai nem csak turisztikai, hanem ezen sportág felnövekvő generációjának is táptalajt nyújthat a közeljövőben. Oka egyszerű, hiszen a tehetséges ifjú sportolók mellett a Tisza ezen szakasza még viszonylag energikusan sodor, számtalan homokpadot hozott létre, mely nem csak a vízitúrázók, hanem a most újjáélesztett egyesület számára is tökéletes helyszínt biztosít, megfűszerezve a turisztikai szempontból is ideális táborhelyi, tökéletes úszási, strandolási lehetőségekkel. A helyi adottságok, mint a mindkét partot sűrű, mélyzöld, falszerű erdővel határoló, madarakkal és őzekkel, mögötte szántóföldekkel festői szépségűvé tevő környezet pedig messze földön még híresebbé teheti a beregi értékeket.

A fejlesztések során kajak-kenu pont kialakítására is sor kerülhet majd, a hozzá tartozó csónakházzal és az erre épülő infrastruktúrával. A kezdeményezést erősíti, hogy a Tisza nagy, lassú (1-3 km/h), nyílt vízfelületén könnyű megtanulni kenuzni és kajakozni, melyet teljesen kezdő sportolni és vízitúrázni vágyók is könnyedén elsajátíthatnak. Az egyesület tagjai a kajak-kenu sport elkezdését 9-10 éves gyerekeknek ajánlják, hiszen ők már biztonságosan elbírják a hajókat. Mivel a sportág nem csak az egyéni versenyzésről szól, aki társaságban jobban szeret sportolni a páros és négyes kajakozást-kenuzást is választhatja a közeljövőben. A szakosztály első, alakuló edzése a Gergelyiugornya Tisza-partján zajlott, nagyon szép környezetben, melyen a város polgármestere, Filep Sándor is tiszteletét tette, aki hasznos tanácsokkal látta el a szárnyaikat bontogató ifjú sportolóknak. Az edzések mellett a fiatal sportolók mindemellett megismerhetik a Tisza és környékének élővilágát, valamint megtanulják, hogyan vigyázzanak a környezetükre. A tervek szerint a szakosztály rendszeresen szeretne túrákat is szervezni, ahol igazi közösséggé kovácsolódnak sportolóik, hiszen a szakosztály célja, hogy minél több fiatallal megismertessék ezt a szép sportágat. Nem csoda, hiszen általános tapasztalat, hogy az aki megszereti a vizet és a kajakozást-kenuzást, szinte egész életében folytathatja ezt a tevékenységet. A szakosztály edzéseit Németh Béla és Lévai Csaba tanító-testnevelő tartja, ahol bővülő sporteszközeiknek köszönhetően immáron profi módon oktathatják a gyerekeket. A szakosztály a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatása mellett az önkormányzat által, pályázati úton nyert pénzből valósult meg, ahol egyebek mellett hat darab kajak 1-es és kenu 2-es, két darab kajak 2-es és öt darab kenu 4-es áll rendelkezésre.

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!