Beregi főzőverseny és a közösségépítés diákokkal a festői szépségű Kraszna folyó partján

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Beregi főzőverseny és a közösségépítés a festői szépségű Kraszna folyó partján

Vásárosnamény – Hagyományápolás és a közösségépítés mellett a sütés-főzés öröme hozta össze a Bereg szívében, Vásárosnaményban tanuló Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola, illetve a II. Rákóczi Ferenc diákjait a mai napon. A térség legnagyobb fesztiváljának helyszínén, a Zoárd-napi Sokadalom festői környezetében gyülekeztek a középiskolások. A tanév zárásaként megrendezett közös főzés, egyben verseny is volt, melyet a Beregi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás „Építsünk együtt a biztos alapokra” – legyen minden családnak egyenlő esélye a Vásárosnaményi Járásban című projekt keretein belül valósult meg. A Beregi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás a járás 28 településének önkormányzatával közösen valósítja meg ezen és ehhez hasonló projekteket, melynek során együttműködést szeretnének kialakítani az oktatási/nevelési intézményekkel, helyi civil szervezetekkel, vállalkozókkal, valamint járást meghatározó szakemberekkel. A pályázat kifejezetten a gyermekekre fókuszál, közvetetten a szülőkre; arra, hogy a hátrányokat hogyan lehetne mérsékelni.

A program megvalósítása lehetőséget teremt, a közösségi gyermek- és ifjúsági programokkal az iskolai szünetekben és hétvégén szervezett szabadidős és fejlesztő programok által preventív jellegű, építő, fejlesztő hatása révén elősegíti a társadalomba való beilleszkedést. Ilyen közösségépítő nap volt a mai is, ahol a diákok hagyományos fatüzelés mellett készítették finomabbnál-finomabb ételeket, zenei aláfestés kíséretében. A szakadó eső ellenére felhőtlen jó kedv uralkodott az egész délelőttöt betöltő diákprogram körül. Az elkészült ételeket egy öttagú zsűri értékelte, melynek végén a vásárosnaményi Lónyaysok 11.A osztályának csapata diadalmaskodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!