Beregi és vásárosnaményi sikerek az Országos “C” Kategóriás Kettesfogathajtó Bajnoki döntőjében

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Beregi és vásárosnaményi sikerek az Országos C Kategóriás Kettesfogathajtó Bajnoki döntőjében (1)

Szakoly – Történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi mindazok,a kik a hétvégén kilátogattak Szakolyba, ahol CAN-C Kettesfogathajtó Országos bajnokság döntőjét rendezték meg.

A Szabolcs-Szatmár Bereg megyében megrendezendő eseményen 17 megye, 53 versenyző adta le a nevezését, melyen a Beregiek is igen szép eredmény értek el végül. Az Országos “C” Kategóriás Kettesfogathajtó Bajnoki döntőben a a beregi versenyzők mellett képviseltette magát, mint a verseny támogatója Filep Sándor polgármester és Vásárosnamény Város Önkormányzata is.Beregi és vásárosnaményi sikerek az Országos C Kategóriás Kettesfogathajtó Bajnoki döntőjében (2)

Az ünnepélyes megnyitó ceremónia kezdetén Bartha István, a verseny bírája köszöntötte a jelenlévőket, majd kérte fel a térség országgyűlési képviselőjét, dr. Simon Miklóst a rendezvény megnyitására. A képviselő szavaiban a térség különlegességeit és Magyarországot, mint lovas nemzetet emelt ki.

Beregi és vásárosnaményi sikerek az Országos C Kategóriás Kettesfogathajtó Bajnoki döntőjében (3)

A képviselő megnyitó beszédet követően Szakoly polgármestere, Szűcs Gabriella beszédét hallgattatták meg a jelenlévők. A polgármester megköszönte mindazok áldozatos munkáját, akik által ezen történelmi esemény megvalósulhatott. Ezt követően a lovas múltra visszatekintő Magyarországról és ennek történelmi gyökereiről ejtett néhány szót.

Beregi és vásárosnaményi sikerek az Országos C Kategóriás Kettesfogathajtó Bajnoki döntőjében (5)

Az ünnepélyes megnyitó végeztével, a pályabejárást követően minden megye legjobb kettes fogathajtója, startlista szerinti sorrendben kezdte meg küzdelmeit, így a vásárosnaményi és tákosi hajtók is.

Beregi és vásárosnaményi sikerek az Országos C Kategóriás Kettesfogathajtó Bajnoki döntőjében (4)

A verseny indulását követően Vásárosnamény polgármestere, Filep Sándor értékelte a országos versenyt. A polgármester elmondta, hogy Vásárosnamény Város Önkormányzata, mint támogató örömmel vett részt ezen kezdeményezésben is, hiszen a lósportnak igen nagy hagyománya van nem csak a megyében, hanem a Bereg szívében is. Kitért ezt követően a nagy múltra visszatekintő Zoárd-napi Fogathajtó versenyre is, mely mindig népes számú közönséget vonz.

A versenyen remekül szerepeltek a megyei és a beregi fogathajtók hiszen Vass Szabolcs, az Ópályiak Baráti Körének versenyzője egyéniben második helyen végzett, míg a Fábián Ferenc Tákosi Hagyományőrző LSE versenyzője a 12. helyen végzett. A csapatversenyben is remekül szerepeltek a mieink, hiszen a Fórizs István, Kovács Dóra és a Vass Szabolcs trió a negyedik helyen végzett.

Egyéni eredmények:

eredmeny

Csapat eredmények:

csapat-eredmeny
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!