fejlesztesek Vasarosnameny

Beregi emberek jótékony célú adománya a nyírmadai árva kutyusok részére (26)

Vásárosnamény, Nyírmada – “Ne szégyelld azt, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember…Szeresd csak nyugodtan kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngeség és önzés késztet az állatokat szeretni…” – írja Márai Sándor.

A Nyírmadai Állatotthon gazdira váró árva ebei!

[srizonfbalbum id=9]

Gyakran vesszük körül magunkat egy sereg háziállattal. Az emberekkel sokszor az a bajunk, hogy hajthatatlanok, és saját hibáikat semmilyen körülmények közt sem ismerik be. Hányszor láttunk viszont olyant, hogy kutyánkat durván leszidtuk, mert olyan dolgot csinált, amit nem szabadott volna, és utána szemmel láthatólag is megbánta, és bocsánatot kérőleg viselkedett. Például kikerekedtek a szemei, óvatosan közelített meg, és akár figyelmet is tanúsított irányunkba. Tanulmányok bizonyítják, hogy egy háziállat közelében az ember stressz szintje jóval alacsonyabb. Ezen túlmenőleg a vérnyomás is alacsonyabb. Gyakran pedig az idős és magányos személyeknek háziállat tartását javasolják, akiben társra lelhetnek, akiről gondoskodhatnak, és akivel elfelejthetik az idős korral járó kellemetlen magányt, egyedüllétet. Ha elhatároztad, hogy nagylelkűbb, együtt érzőbb, adakozóbb ember leszel, akkor majd tudni fogod, hogy mit tegyél és hogyan. Csak hallgass a szívedre! Egy állatot fel kell nevelni, gondozni kell és foglalkozni vele. Ez sok erőfeszítést pénzt és türelmet igényel. A probléma gyökere legtöbbször az anyagi gondok, vagy az hogy a mi szeretett állatkánk felnő, így többet eszik mint azelőtt, és több figyelmet igényel. Ezért, a néha meggondolatlan vásárlók, vagy megunják, vagy nem bírják a költségeket. Sokan úgy gondolják hogy az a legegyszerűbb ha kirakják őket az utcára, vagy a rosszabbik eset, hogy megverik őket egy sötét utcában vagy egy ritkán lakott részen. Ezen állatok sanyarú helyzetén próbál javítani a nyírmadai székhelyű Kóborlók Állatvédelmi Egyesülete is. Persze, mint minden állatmenhely ők is nehéz anyagi helyzetben vannak.Lilla Adomány

Ennek megváltoztatásán szeretne segíteni a Lilla-Adományok és a Beregi Adomány Expressz is. A kezdeményezés folyamatosan munkálkodik a környéken élő emberek sorsának jobbá tevésében. Természetesen nem csak ezt az egy cél tartja szem előtt, hiszen embertársaink mellett az állatok védelmére és megsegítésére is nagy figyelmet fordítanak, ennek első állomásaként a Lilla Pizza vásárosnaményi üzlethelyiségében került kihelyezésre egy adománygyűjtő doboz is, melynek átadására is sor került  a hét végén. A perselyben minden ilyen és ehhez hasonló sanyarú sorsú állaton segíthettek mindazok akik az Szabadság tér 21 szám alatt lévő üzlethelyiségben kihelyezett perselybe behelyezik adományaikat, segítve ezzel is az állatmenhely munkáját.12493495_1079795528726944_8588247732464978153_o

   • Egyáltalán, együtt élni egy állattal jó… nagyon jó dolog! Jó érzés megosztani mindenünket négylábú kedvenccel is a családunkon kívül, azonban legalább akkora felelősség, mint amennyi kedvességet és szeretetet kapunk vissza tőlük. Sokan vannak, akik várják életük lehetőségét. Mi emberek talán egyszerűbben megyünk a szerencsénk elé, hiszen be tudjuk mutatni magunkat. Ismeretségeket, barátságokat tudunk kötni. Azt mondják rólam, olyan komolyan veszem a mentést, hogy a főállásom a mellékállásom. De úgy vélem ez elengedhetetlen!
   • Kemény munkánk által kapcsolatot tudunk tartani olyanokkal, akik ezért vagy azért fontosak számunkra. Négylábú védenceink viszont csak ránk hagyatkozhatnak, csak mi, a Kóborlók Állatvédelmi Egyesülete vagyunk számukra a szócső, rajtunk keresztül juthat el „önéletrajzuk” egy kedves, szeretnivaló gazdihoz, akinek napról napra, óráról órára, percről percre örömmel bizonyítanák be, érdemesek a jobb sorsra – mondta Héé Magdolna az egyesület vezetője.
   • Magyarországon az állatvédelmet elősegítő törvénykezés gyermekcipőben jár még csupán, míg külföldön több helyen is már letöltendő börtönbüntetéssel sújtják mindazokat, akik kárt mernek tenni egy állatban – legyen az egy kutya, macska, vagy akármilyen haszonállat. Azok az állatok, főként kutyák vagy macskák, amikre az erdő közepén kikötve találunk soványan, étlen szomjan, ők a szerencsésebbek. Hiszen őket megtaláltuk!
   • Szerencsére azért országosan folyamatosan gyarapodik azon emberek tábora, akik több felelősségtudattal bírnak, és kötelességüknek érzik az állatok védelmét, mindemellett pedig egyre többen vállalnak önkéntes munkát különböző állatmenhelyeken, és növekszik azok száma is, akik adójuk egy százalékát egy-egy menhely segítésére ajánlják.. De – és talán mindenki érti a példát – míg van, aki plusz tizenöt fokban is kötött mellényben sétáltatja a kutyáját a lakótelepen, olyan is akad, aki éhezteti háziállatát. Rengeteg a kidobott állat, az ivartalanítás fontosságáról pedig nem tudunk eleget beszélni. Sajnos pont oda születnek kiskutyák, kismacskák, ahová nem kellene, nem beszélve az út szélén vagy az erdőben kidobott sanyarú sorsú állatokról. Ma már az állatvédelmet társadalmi elismertség övezi, szélesebb a jogi szabályozás, de még is sok beteg, sérült kutyust gondozzuk, etetve, meggyógyítva az  a magára hagyott állatokat. Ezért kérünk ezúton is , minden érző szívű vagy felelősségteljes állattartót illetve vállalkozót, hogy ha tud segítsen a rászoruló ebeken.  Bármilyen kis összegű adomány hozzásegíthet egy szerencsétlen sorsú kutyát ahhoz, hogy esélye legyen egy boldogabb, jobb élethez! Adója 1%ával évente egyre több állatot tudunk megmenteni! Nincs olyan “kicsi” adó 1%, ami nálunk ne számítana! Döntsön felelősen, és legyen részese menhelyünkön keresztül több száz állat megmenekülésének! – zárta gondolatait Héé Magdolna.

Gazdira váró árva kutyusok Nyírmadán:

Ajánlja fel adója 1%-át a nyírmadai árva kutyusok megsegítésére!

12494872_1079794748727022_7605098996960656628_n

Örökbefogadás és önkéntesség helyszíne:

A Lilla Adományok és a Beregi Adomány Expressz is ennek megsegítésén fáradozik, hiszen a hét végén Kiss Krisztián alapító, Kiss Barnabás, hírportálunk főszerkesztője és az adomány vonal lelkes önkéntese, Bakó Dia, látogatást tett a nyírmadai menhelyen. Természetesen nem üres kézzel, hiszen a Lilla adományok jóvoltából minőségi kutyatápot és tisztítószereket adományozott a menhely részére. Természetesen önkéntesük, Dia is tisztító és jutalomfalatokkal érkezett, boldogabbá téve ezzel is a menhelyen élő ebek mindennapjait.

 • Az állat is élőlény, mégis rengetegen tárgyként kezelik őket. Több formája létezik az állatokkal szembeni erőszaknak, akár akaratlanul történik a bűncselekmény, akár szándékosan. Az érzéketlenség egyre általánosabbnak tűnik az állatokkal szemben is. Fontosnak tartom, hogy megelőzzük ezeket az eseteket!
 • Azért fontos az állatok védelme, mert úgy gondolom, hogy minden élőlény megérdemli azt, hogy emberségesen bánjunk velük, mert egyszerűen megérdemlik. Már egészen fiatal kortól kezdve nevelni kellene az emberekbe, hogy jól bánjanak az állatokkal. Engem például világéletemben úgy neveltek, hogy szeressük az állatokat és ne bántsuk őket – mondta el Kiss Krisztián, a Lilla Adományok alapítója.
 • Mivel az állatvédelmi törvény nem működik sajnos még tökéletesen, elengedhetetlen, hogy a hétköznapokban is nyitott szemmel járjunk mi is, s ha tehetjük, segítsünk állat-barátainkon. Eme mai nehéz gazdasági helyzetben, ha nem is tudsz adományozni vagy éppen befogadni egy utcán kószáló állatot, akkor is nagyon sokat segíthetsz akár egy kutyasétáltatással vagy kenel takarítással is. Ha egy kóborló ebnek ételt és vizet adsz, vagy különböző internetes fórumokon segítesz meglelni a gazdáját, már többet tettél, mint amit a legtöbben tennének.
 • Buzdítunk hát mindenkit, hogy segítsen, hiszen a jócselekedet gyakorlásához nem kell semmilyen különleges tehetség, idő, vagy pénz. A jócselekedeteknek nem kell nagyszabásúnak vagy bonyolultnak lennie. Sőt! Ha valóban szeretnél jót tenni, gondolj az otthonodra, a munkahelyedre, vagy arra a közösségre, ahová tartozol. Tégy jót közvetlenül a környezetedben. Sok ember megveszi az állatkölyköket, mert kicsik, aranyosak és játékosak – zárta gondolatait Kiss Krisztián.

Ha Te is úgy érzed, hogy, buzog benned a tettvágy vagy épp a töretlen optimizmusodból fakadó energiáidat nem tudod kellőképpen levezetni…Akkor itt a helyed köztünk! Csatlakozz Te is a Beregi Adomány Expressz és a Lilla-Adományok kezdeményezéséhez!

 • Apró dolgok ezek, mégis, ha minden ember segítene valamilyen módon, egy kis odafigyeléssel, kedvességgel, s felelősségvállalással, rengeteget tehetne azokért a társainkért, azokért az állatokért, akik sokszor a leghűségesebb barátaink a bajban, akik szebb életet érdemelnek, mint amilyet némelyik embertársunk szánt nekik – mondta Bakó Dia a Lilla Adományok önkéntes segítője.

 • Az önkéntes munka elsősorban olyan érzést nyújt, hogy valami hasznosat csinálok. Nagyon jó nap az, amikor sikerül valamit megértetni az emberekkel, hogy adni é önzetlenül segíteni nagyon jó és látom a változást és a lelkesedést, mert értik, hogy mit csinálok és tudja, hogyan kellene neki is csinálnia. Másodsorban rengeteg vidám pillanatot okoz az önkéntesség, látni a rászorulók (legyen az állat vagy ember) vidám mosolyát vagy éppen örömét – zárta gondolatait Bakó Dia.

 

Önkénteseket keresünk többféle munkára. Szükségünk van szervezkedőkre, beszédesekre, lelkes csendesekre, ügyes kezűekre, adatbázis-rajongókra, kertészkedni vágyókra, számítógépgurukra, idegennyelvet beszélőkre, bicajosokra, pénzügyi zsenikre, és olyanokra is, akik mindig ötöst kaptak fogalmazásból.

Amiben segíthetsz:

 • Ház körüli munkák és irodai teendők: fapakolás, kertészkedés, postázás, adatbázisok kezelése, leltározás
 • Üzeneteink terjesztése: emailek továbbküldése, népszerűsítés közösségi portálokon, kiadványterjesztés
 • Kommunikációs munkák: interjúkészítés, cikkírás, standolás rendezvényeken, médiafigyelés, honlapjaink adatbázisainak feltöltése/frissítése
 • Kutatómunkák: egy-egy témához a szükséges adatok és ismeretek megszerzése, beszámolók konferenciákról
 • Személyes ismeretterjesztés: közös játék gyerekekkel, infostand felnőtteknek
 • Festés, grafikai munkák, barkácsolás
 • Videókészítés, fotózás

Ha mindezeket jól átgondoltad és továbbra is szeretnél önkéntes lenni, akkor kérjük, jelentkezz a onkentes@beregiadomanyok.hu e-mail címen! Töltsd ki jelentkezési lapunkat és segíts, hogy segíthessünk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!