40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

beregi-buszkesegpont-56-os-emlektablat-avattak-vasarosnamenyban

Vásárosnamény – Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésére az 1956-os Emlékbizottság pályázatokat ír ki, ahol a  „Büszkeségpont” pályázatra az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek, hőseinek és áldozatainak közterületi emlékműveket, emlékhelyeket állítani kívánók jelentkezését várták. Ezen pályázatra jelentkezett sikerrel Vásárosnamény Város Önkormányzata is, mely tábla hivatalos átadó ceremóniája a városi ünnepséget és a koszorúzást követően került sor. Az újonnan felszentelt emléktábla méltó emléket biztosít a 1956-os forradalom és szabadságharc vásárosnaményi és beregi hőseinek.

A tábla stílusosan a Szabadság tér 1. szám alatt került elhelyezésre, a Vásárosnamány Járás Bíróság bejárata mellett, mely a forradalom és szabadságharc idején a Vásárosnaményi Járási Nemzeti Bizottság alakuló ülésének adott otthont. Az emléktábla az 1956 október 30-án megalakult Járási Nemzeti Bizottságra kíván emlékeztetni, melynek tagjai megakadályoztak mindennemű erőszakos cselekedetet Vásárosnaményban. Az avató és szentelő ünnepségen az egybegyűlteket Zánné Kiss Andrea köszöntötte. A Himnusz ünnepélyes dallamait követően, Tóth Lajos nyugalmazottt igazgató idézte fel a Vásárosnaményi Járási Nemzeti Bizottság alakuló, üléseit, a bizottság munkáját és tagjait a kor iratai alapján. Ünnepi beszédét követően Filep Sándor ,Vásárosnamény polgármestere és a Vásárosnamény Járás Bíróság képviseletében Kiss Adrienn Anita leplezték le az emléktáblát. Az ünnepi koszorúzást követően a vásárosnaményi egyházközösségek képviselői név szerint Demkó István parókus,  Marossy József  plébános és Pótor Imre lelkész áldották meg az emlékművet. A műemléktábla avatását a Szózat ünnepélyes dallamai zártak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!