40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Fotó: Koncz György

Fotó: Koncz György

A labdarúgó NB I 4. fordulójában a Ferencváros 2–0-ra legyőzte a Kisvárdát idegenben. A szabolcsi csapat új stadionját avatta, telt ház előtt, de pont nélkül maradt, ráadásul kilenc emberrel fejezte be a találkozót.A fúvószenekar megállás nélkül játszott. Több mint egy óra volt még hátra a kezdésig, ám a kék pólós, fehér kalapos zenészek körbe-körbe jártak az oldalvonal mellett, és minden szektor előtt eljátszottak egy-két klasszikust.

Mondjuk az Illés-együttes 1969-es nótája, az „Újra itt van a nagy csapat” némileg abszurd volt, elvégre a kisvárdai stadiont szombaton avatták fel, nemhogy a Ferencváros, egyetlen csapat sem járt még a takaros létesítményben. A helyiek mindenesetre megadták a módját az avatásnak: az ünnepség kis túlzással az egész várost megmozgatta, gyerekek, tinédzserek, középkorúak, apukák, anyukák, nagymamák, nagypapák is a stadion irányába siettek.Az más kérdés, hogy felesleges volt rohanniuk, az összes jegyet napokkal korábban eladták, sőt a helyiek szerint ha a létesítmény tízezer fő befogadására lenne alkalmas, azt is könnyedén megtöltötték volna. A VIP-szektor zsúfolásig megtelt: politikusok, sportvezetők, üzletemberek kortyolgatták a hideg sört és az üdítőt, odabent a pályán pedig – a ferencvárosiak tiszteletére – egy réti sas rótta a köröket.

Ezt követően, negyedórával a kezdő sípszó előtt egyházi vezetők, püspökök szentelték meg a stadiont, a kezdőkörnél mondtak mindnyájan imát, majd szentelt vízzel is megáldották az új arénát. A történelmi első gólhoz a Ferencváros állt közelebb az első félidőben.

A zöld-fehérek alaposan belekezdtek, a jobb oldalon sorra futottak a vendégtámadások. A kisvárdaiak egy szót sem szólhattak volna, ha Ivan Petrjak negyvenöt perc alatt kétszer is a kapujukba talál. A hazaiaknál főleg a kapus, Luiz Felipe került a figyelem középpontjába. Előbb bemutatott egy-két bravúrt, majd háromszor is ápolni kellett. Az utolsónál az orvosi stáb jelezte: agyrázkódás miatt le kellene cserélni, a brazil légiós azonban mutatta, ő bizony nem hagyja el a gyepet. A kisvárdaiak aztán Anton Sinder kiállítása miatt még az első félidőben emberhátrányba kerültek – és a játék képe alapján egyetlen kérdés maradt: be tud-e passzírozni a Ferencváros egy labdát Felipe kapujába, vagy sem?

A ferencvárosi gólra az 55. percig kellett várni. Thomas Doll a szünetben Böde Dániel személyében újabb támadót küldött pályára, a vezető gólt mégis Leandro szerezte, akinek elsősorban a védekezés, valamint a társak támadásba dobása a feladata. A zöld-fehérek jobbak voltak, a hazaiaknak gyakorlatilag helyzetük sem volt a kilencven perc alatt. Hiába volt a végére öt brazil (származású) futballista a Kisvárdában, a technikás futball hiányzott a futballjából. Ráadásul Pintér Csaba játékvezető is a kárukra tévedett, tizenhatoson kívüli szabálytalanságot fújt be tizenegyesnek, Davide Lanzafame a múlt heti dupláját követően ezúttal is a kapuba talált.

A Kisvárda a hajrára kettős emberhátrányba került, kérdés sem fért ahhoz, hogy melyik csapaté lesz a három pont. A Ferencváros könnyedén nyert a stadionavatón, és négy forduló után továbbra is százszázalékos.

(nso)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!