sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Ballagás - megható búcsú, emlékezetes pillanatok a vitkai Tündérkert Óvodában (1)

Vásárosnamény-Vitka – Családok, rokonok és barátok népes gyűrűjében, látványos rendezvényen búcsúztatták a fiatal fiúkat, lányokat a Bereg szívében, a vitkai Tündérkert Tagóvodában is.

Minden beregi óvodás életében eljön az az idő, amikor bezáródnak az óvoda kapui. A játékokkal teli, színes csoportszobát felváltja a tanterem, a gondoskodó dadus nénik és óvó nénik helyett kedves tanító nénik egyengetik majd útjaikat. A betűk és számok varázslatos világa, új barátok, új kalandok várnak rájuk. A héten 12 nagycsoportos gyermek számára záródott be az óvoda kapuja Vásárosnamény-Vitkán, a Tündérkert Óvodában, ahol a város több intézményéhez hasonlóan, az év zárásaként ballagási ünnepség vette kezdetét. A beregi óvodában eltöltött idő során számos maradandó élményekkel megfűszerezett évtől búcsúztak el most a gyerekek, mely mókás játékokkal, izgalmas délutánokkal és közös barkácsolásokkal építette jövőjüket, sokat tanulva, ügyeskedve az óvodai évek során. Ballagás - megható búcsú, emlékezetes pillanatok a vitkai Tündérkert Óvodában (2)

A végső búcsút megelőzően az intézményben, e jeles napra virágokkal meseszerűen feldíszítettek mindent, az udvaron gyülekeztek a büszke szülők, rokonok és a szép számmal meghívott vendégek. A színvonalas előadásokat megelőzően az óvoda tagintézmény vezetője, Gráfné Juhász Éva köszöntötte az ünneplőket. Beszédében felidézte az elmúlt évek együtt eltöltött közös pillanatait, fájó búcsút véve a most távozó 12 gyermektől, de szellemi útravalóval is ellátva őket, hiszen az óvodai éveket követően egy teljesen más élet vár majd rájuk.
elvalaszto 4
Ballagás - megható búcsú, emlékezetes pillanatok a vitkai Tündérkert Óvodában (3)

A tagintézmény-vezető beszéde után a gyerekek prózai előadásban köszöntötték, majd vezették fel a közel másfél órás ünnepséget.
elvalaszto 4
Ballagás - megható búcsú, emlékezetes pillanatok a vitkai Tündérkert Óvodában (4)

Az óvodai búcsú első műsorszámában a Mókus csoport lépett, az ünnepi produkciók helyszínéül szolgáló filagória képzeletbeli színpadára. A tánccal, dalokkal és mondókákkal tarkított műsorszámot Gráfné Juhász Éva és Lukács Sándorné tanított be a gyerekeknek.
elvalaszto 4
Ballagás - megható búcsú, emlékezetes pillanatok a vitkai Tündérkert Óvodában (5)

A második produktum a Maci csoport előadása volt, akik hosszú hetek, kemény munkája alatt megkomponált színi előadással köszöntötték a büszke szülők és rokonok hadát.
elvalaszto 4
Ballagás - megható búcsú, emlékezetes pillanatok a vitkai Tündérkert Óvodában (6)

Végül a ballagó gyerekek versekkel, dalokkal köszöntek el az óvodától, az ott maradó gyerekektől, óvónéniktől és a dajkanéniktől.
elvalaszto 4
Ballagás - megható búcsú, emlékezetes pillanatok a vitkai Tündérkert Óvodában (7)

A ballagók a műsort követően, jelképesen egy-egy lufival a kezükben engedték magasba az itt eltöltött éveket.

A műsor befejeztével immár hagyományos módon ,,búcsúzsúr” vette kezdetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!