fejlesztesek Vasarosnameny
Baleset- és bűnmegelőzési nap Máriapócson

Fotó: police.hu

Roma származású gyerekeknek szervezett vetélkedőt 2016. június 2-án a máriapócsi Rabócsi Ringen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja.

A rendezvényen a gyerekek baleset- és bűnmegelőzési ismereteinek szélesítésén túl a rendőri munkát kívánták bemutatni és megkedveltetni. A napot Farkas József r. dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Lakatos Tibor r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályvezetője és Balogh Albert, Országos Roma Önkormányzati képviselő nyitották meg.

A megye nyolc rendőrkapitánysága által korábban szervezett helyi versenyekről 72 általános- és középiskolás diák jutott tovább Máriapócsra, hogy összemérjék tudásukat közlekedési, megelőzési és rendészeti ismeretekből. Az ügyességi és elméleti feladatok után a gyerekek választ kaphattak az őket foglalkoztató kérdésekre, és kipróbálhatták a rendőrök által használt eszközöket. A rendezvényt intézkedéstaktikai, rendőrkutyás és motoros bemutató tette még érdekesebbé.

versenyben legjobb eredményt elért diákok (a felkészítő kapitányság jelölésével):

  • Alsó tagozatos kategória: Jónás Levente (Nyírbátori Rendőrkapitányság)
  • Felső tagozatos kategória: Jakab Ádám (Nyírbátori Rendőrkapitányság)
  • Középiskolás kategória: Dienes Szabolcs (Mátészalkai Rendőrkapitányság)
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!