Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vásárosnaményban 2018 (2)

Bajcsy-Zsilinszky Endre Tarpa

Tarpa – A Kelet Népe Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bajcsy-Zsilinszky Emlékbizottság azzal alakult meg a közelmúltban, hogy méltóképp ápolja névadója munkásságát, emlékét megőrizze az utókor számára.

A bizottság tagjai november 28-án, szombaton 10 órától megemlékezést szerveznek Tarpán.

– A megye, különösen Tarpa ezer szállal kötődik Bajcsy-Zsilinszky Endréhez, volt országgyűlési képviselőhöz, a hazafihoz, a magyar függetlenség és szuverenitás védelmezőjéhez, mártírjához – fogalmazott Pál Zoltán a tarpai megemlékezést beharangozó szerdai sajtótájékoztatón, melynek a Jósa András Múzeum adott otthon. A megyei emlékbizottság elnöke hozzátette: kötelességük Bajcsy-Zsilinszky Endre hagyatékának, szellemiségének ápolása.

A szombati megemlékezés házigazdája, Tarpa polgármestere, Szécsi Szabolcs elmondta: személyes szálak is fűzik a volt országgyűlési képviselőhöz.

– A temetésénél dédnagyapám is mondott egy gyászbeszédet, ám nem csak ezért gondoltam azt, hogy mögé állok a kezdeményezésnek. Bajcsy-Zsilinszky Endre személyisége, alakja, munkássága nem kapott kellő hangsúlyt a magyar történelem oktatása során – fogalmazott a tarpai polgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a bizottság megalakulása és a szombati megemlékezés csak egy lépcsőfok. Bajcsy-Zsilinszky Endre születésének 130-ik évfordulója éppen jövőre lesz esedékes, addig is folyamatos rendezvényekkel, kiállításokkal, konferenciákkal tisztelegnek a Tarpán eltemetett államférfi emléke előtt.

Szabolcsonline

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!