40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
árvíz belviz

Fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI

Háromnapos továbbképzés kezdődött az ár-és belvízi védekezésre való felkészülés jegyében a megyei igazgatóságon. A készenléti jellegű állomány éves kiképzési tervében foglaltaknak megfelelően folyamatos a rendkívüli időjárás beavatkozásival kapcsolatos oktatás és felkészítés.
A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében a háromnapos továbbképzéshez a tűzoltók mellett a polgárőrök is csatlakoztak.

Az előző évek időszakának tapasztalatai alapján, elsősorban a lehulló csapadék következtében kialakuló ár- és belvízi helyzetek kezelésére a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Nyíri szakaszmérnökségének munkatársai készítik fel az állományt elméletben és gyakorlatban Nyíregyházán, a tűzoltóságon.

A felkészítésen elmondták, hogy a biztonsági tartalékunk ellenére is kiemelt figyelmet kell fordítani és folyamatosan figyelemmel kell kísérni a megye folyóinak vízgyűjtő területén lehulló csapadék mennyiségét és a hőmérsékleti viszonyokat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a korábbi évekhez hasonlóan – az illetékes vízügyi igazgatóságokkal közösen – valamennyi településen folyamatosan ellenőrzi a települési vízkár-elhárítási tervek meglétét, naprakészségét, amellyel egyidejűleg a szakemberek részt vesznek az önkormányzati védművek bejárásain is.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!