Autósok, figyelem! Új KRESZ-táblát vezetnek be

kresz tabla

Átadták Magyarország első gyorsútját, ami adottságai miatt egy egészen új jelzőtáblát követel – írja a Fonódó blog.

Az első magyarországi gyorsút a Balaton, azaz az M7-es és Kaposvár között épül, és az R67-es út nevet kapta. A gyorsút olyan négysávos út, amin 110-el lehet haladni, gyorsforgalmi útnak számít, úgy mint a sztrádák és autóutak, azonban szintbeli kereszteződést is tartalmazhat.

Sajátosságai miatt az R67-es gyorsút az autóút és egy emelt minőségű főút közé esik, ezért egy hibrid KRESZ-táblára van szükség a megkülönböztetéséhez.

A kék színű táblákkal jelölt autópályák és autóutak, valamint a zöld útirányjelzőkről is megismerhető sima főutak között átmenetet képző gyors utakat egy olyan tábla fogja azonosítani, amelynek rajzolata megegyezik az autóút kezdetét mutatóval, de a színe nem kék, hanem zöld.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!