Átlépte az egymilliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világban

Egymillió fölött jár a koronavírusos betegek száma, az összes beteg több, mint ötöde amerikai.Magyarországon is veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a koronavírus-világjárvány miatt. A korábban ismeretlen kórokozó (a SARS-CoV-2) a kínai Vuhan városából terjedt el világszerte. A tüdőgyulladással járó megbetegedés (a COVID-19) néhány hónap alatt több ezer halálos áldozatot szedett, naponta ezrek fertőződnek meg. A vírus terjedésével és leküzdésével kapcsolatos fejleményeket cikksorozatunkban követheti.

Már több, mint egymillió embert diagnosztizáltak koronavírussal a Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint. A járványnak eddig 51 ezer halálos áldozata van, 208 ezren gyógyultak meg. A koronavírus a világ 181 országában jelent meg.

A legtöbb megbetegedést az Egyesült Államokban diagnosztizálták, 236 ezret. A listán Olaszország a második, Spanyolország a harmadik, 115, illetve 110 ezer pozitív teszttel. Németországban 84 ezer beteget találtak, Kínában pedig, ahonnan elindult a járvány, 82 ezret, de azért a kínai hivatalos adatokban nem feltétlen szabad megbízni.

Olaszországban 13 915-en haltak meg. Spanyolországban 10 096 a halálos áldozatok száma.

/hvg.hu/