Átadták a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út második szakaszát

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Átadták a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út második szakaszát (19)

Átadták a Nyíregyházát nyugati irányban elkerülő út újabb szakaszát. Az M3-as autópályától így egészen a Tiszavasvári útig lehet közlekedni. Az új szakasz 4,5 kilométer hosszú, és a Simai (Kálmánházi) úttól indulva, az új LEGO-gyár mellett haladva éri el a 36-os főutat.

Szerda délután két órakor még egy őr állta el az autópálya felé vezető kihajtót a Tiszavasváriba vezető főút és a Nyugati elkerülő új körforgalmi csomópontjában. Innentől kezdve azonban elkezdődött a visszaszámlálás, minden perccel közelebb került az időpont, amikor az autósok is birtokba vehették az új utat.

Az új utat ünnepélyes szalagátvágással adták át a közlekedőknek. A Nyugati elkerülő a Simai úttól a Tiszavasvári útig terjedő szakasza kétszer egy sávos és 4,5 kilométer hosszú. 85 százalékban uniós forrásból épült meg és több mint 3,3 milliárd forintba került. Nyíregyháza polgármestere az átadáson arra emlékeztetett, hogy a Nyugati elkerülőt 2025-re ígérte a szocialista városvezetés, ezzel szemben, már most sikerült a második szakaszát átadni.

Nyíregyháza polgármestere hozzáfűzte, mostantól a városvezetés célja az, hogy az elkerülő körülbelül 2018-ig az elkerülő elérje a Tokaji utat, akár 2020-ra pedig Sóstóig lehessen rajta közlekedni. Mint ismert, az első, 2,2 kilométeres szakaszt az M3-as és a Simai (Kálmánházi) út között tavaly októberben adták át a forgalomnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!