fejlesztesek Vasarosnameny
arvizvedelmi-gyakorlaton-a-vasarosnamenyi-es-nyirmadai-onkentes-mentoszervezet-tagjai

Munkában a vásárosnaményi mentőcsoport tagjai

Vásárosnamény, Nyírmada – Árvízvédelmi gyakorlaton és oktatáson vettek részt a beregi önkéntes mentőszervezet  vásárosnaményi és nyírmadai tagjai. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok járási önkéntes mentőszervezetei az árvízvédelmi feladatokat hajtották végre Csengerben, a Szamos partján. A gyülekezőt követően a napirendek megtárgyalása következett, melyet elméleti és gyakorlati foglalkozás zárt. Az elméleti oktatáson a szervek feladatait, illetékességét illetve gyakorlati tanácsokat tudhattak neg az árvízi védekezésről az önkéntesek. A nap fő mozzanata ennek gyakorlása volt, ugyanis az irányítók így testközelből figyelhették meg, hogy hogyan tudják az önkéntesek regisztrálni, elosztani, irányítani és az alapokra megtanítani azokat a civil önkénteseket, akik a védekezés időszakában jelentkeznek segíteni.
A gyakorlat maga egy feltételezett hidrometeorológiai helyzetben, a Szamoson érkező árhullám elleni védekezés szimulálása volt, melynek fő célja a természeti, civilizációs és egyéb eredetű katasztrófákra történő felkészülés, a veszélyhelyzetek megelőzése, az elhárítás és helyreállítás során jelentkező, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei – kijelölt – árvízvédelmi komplex csoportok honvédelmi felkészítése, a mentőcsoport által megszerzett minősítéshez rendelt Szervezeti és Műveleti Irányelvekben meghatározott éves ismétlő gyakorlat megtartása volt. A bevetett erők a különböző helyszíneken nyúlgátat, buzgár elfogó medencét és bordás megtámasztást építettek ki a járási és a megyei mentőcsoportok tagjai, de mentési feladatokat is végrehajtottak, a mobilgát építése mellett a feltételezett árvízi helyzetben. A gyakorlat végrehajtását a Gyenge László tü. alezredes megyei polgárvédelmi főfelügyelő ellenőrízte és megfelelőre értékelte.
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!