Andok kalandok: Megnyílt a Nyíregyházi Állatpark legújabb látványosságát

sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Andok Kalandok Nyíregyháza

MTI fotó: Balázs Attila

A különleges hangulatú dél-amerikai állatbemutatóban a látogatók a fák korona szintjén kanyargó függőhidakról csodálhatják meg az állatokat. A létesítmény ünnepélyes átadásán részt vett Chile nagykövetasszonya és Balog Zoltán miniszter is.

Igazi kalandra várja a látogatókat a Nyíregyházi Állatpark új látványossága. A sóstói kertben a fák koronái között függőhidak kanyarognak, azon sétálhatnak végig a felnőttek és gyerekek, hogy megcsodálhassák Dél-Amerika állatvilágát.

Átadták az Andok kalandok elnevezésű új kifutórendszert a Nyíregyházi Állatparkban. A beruházás mintegy 400 millió forintos állami forrásból a Sóstó-projekt részeként valósult meg. Az Andok világa több száz méter háló, több ezer méter kötél és acélhuzal felhasználásával készült. A hidak vörösfenyőből épültek, és hat nagy kifutót ölelnek körbe, ahol pápaszemes medvék, kapucnis majmok, tapírok, kapibarák, vikunyák, alpakák, ormányos medvék és feketenyakú hattyúk élnek.

Az Andok kalandok ünnepélyes avatásán Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója felidézte az állatpark elmúlt 20 évének legfontosabb eseményeit. Elmondta: a sóstói kert további fejlesztésére is vannak tervei. A 20 éves állatpark idén különleges programokkal és nyereményjátékokkal is várja a látogatókat.

Az ünnepi eseményen részt vett dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, díszvendégként pedig Chile magyarországi nagykövete tisztelte meg látogatásával a Nyíregyházi Állatparkot. A nagyszabású beruházást Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át. A miniszter beszédében azt mondta: az Andok kalandok kulturális vonzerőt jelent a turistáknak és a városban élőknek is.

A rendezvény jótékony célt is szolgált. Gajdos László igazgató együttműködési megállapodást kötött Bátori Zsolttal, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatójával, amelynek értelmében az állami gondoskodásban élő gyermekek 2016-ban ingyen látogathatják a Nyíregyházi Állatparkot.
(Az eseményről részletes tudósítást hétfőn közlünk.)

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!