Vasarosnameny fejlesztes

Roma napot tartottak Vásárosnaményban (5)

Vásárosnamény – A Bereg szívében Vásárosnaményban, a helyi Roma Nemzetiség Önkormányzat, Roma Napot tartott. A rendezvényen a sport, kultúra, gasztronómia és a szórakozás is szerepet kapott. A recept igen egyszerű volt, hiszen hozzávalóként kellet több beregi csapat, valami alapanyag, főzőalkalmatosság, védőital a hideg ellen és egy helyszín. A versenyzőknek nem volt más dolga, mint benevezni egy csapattal, kigondolni  valami tuti receptet, melyhez anyagi támogatást is kaptak. A kezdés után volt kb. egy-két órájuk, hogy alkossanak valamit.  Mire elkészültek az ételek, eléggé megfogyatkozott a táplálék minden asztalnál, de ez nem is csoda, hiszen finomabbnál-finomabb beregi ételek kerültek terítékre. De azért nagy nehezen sikerül kihúzni az eredményhirdetésig úgy, hogy minden egyes fogásból maradjon, és be lehessen mutatni. Az előre meghívott zsűri annak rendje és módja szerint pontozta ezen ételeket. Ezután a csapatok egyenként feltálalták gusztusos ételeiket, a zsűri pontozta a kinézetet és az ízt. Ez mind megtalálható volt a Roma napon, mely főzőversennyel indult, Varga István és Jóni Tibor szervezésében. A vásárosnaményi csapat mellett, a tiszaadonyi és a pusztadobosi roma önkormányzat csapatai is versengtek a Bereg legjobb roma étele kitüntető címéért. Városunkat képviselő csapat babgulyást készített, ahol a főszakács Balogh Sándor volt, segédjei pedig Demeter Istvánné és Varga Anna volt. A versenyben részt vett még Tiszaadony és Gyüre csapata is. A versenyt végül Tiszaadony csapata nyerte csülkös pacaljával, míg Vásárosnamény második és Gyüre csapata, székelykáposztájával harmadik helyezést ért el.

Minden vélemény számít!