Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Sütés

Alufóliában grillezett pisztráng


ALUFÓLIÁBAN GRILLEZETT PISZTRÁNG

 

HOZZÁVALÓK

  • 5 db biocitrom
  • 1/2 tk sáfrány
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 fej hagyma
  • 1 tk gyömbér
  • 1/2 maréknyi korianderlevél
  • 1 maréknyi petrezselyem
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk édes-nemes paprika
  • 1/2 tk darált csilipaprika
  • 1/2 tk currypor
  • 6 ek olívaolaj
  • 6 db konyhakész pisztráng

ELKÉSZÍTÉS

    1. Az egyik citrom levét kifacsarjuk, és a sáfrányt a citromlében áztatjuk 5 percig. A megtisztított fokhagymát és az egyik fej hagymát durvára vágjuk, majd aprítógépben összeturmixoljuk a korianderlevéllel, a petrezselyemmel, a fűszerekkel és a sáfrányos citromlével. Az apránként hozzáadott olívaolajjal paszta állagúra keverjük, és sóval ízesítjük.
    2. A maradék 4 db citromot forró vízzel lemossuk és vékonyan felszeleteljük. A pisztrángokat hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, mindkét oldalon kb. 3 cm-enként ferdén bevagdossuk, és kívül-belül megkenjük a fűszerpasztával. Ezután tálcára téve letakarjuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 60 percig.
    3. A maradék 2 fej hagymát megtisztítjuk, és vastagon felszeleteljük. Alufóliából a pisztrángok becsomagolásához elegendő nagyságú darabokat tépünk. A hűtőből kivett halak hasüregébe és az egyik oldalukon a bevágásokba citromkarikákat teszünk. A hagymát és a maradék citromot elosztjuk a fóliadarabokon, majd ráhelyezzük a halakat, és gondosan becsomagoljuk.
    4. A grillt felforrósítjuk, és a fóliacsomagokat közepes hőfokon 10-15 percig grillezzük. Végül a csomagokat óvatosan felvágjuk, és a pisztrángokat a fólián tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük