Akciófilmbe illő jelenetek: Vásárosnaményba tartó dohányszállítmányt fogtak a pénzügyőrök

fejlesztesek Vasarosnameny

Akciófilmbe illő jelenetek - Vásárosnaményba tartó dohányszállítmányt fogtak a pénzügyőrök (3)

Vásárosnamény – Mintegy 100 kilogramm vágott dohányt kellett volna Vásárosnaményba eljuttatnia négy cigándi férfinak, akik azonban úgy döntöttek, ellopják és maguk próbálják meg értékesíteni az árut. Lebuktak.

A cigándi Tisza-hídnál egy gáton száguldozó autóra a figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pénzügyőrei. A településen megpróbálták megállítani az autóst, de a sofőr menekülőre fogta. Még nagyobb sebességre kapcsolt és Cigánd utcáin kanyarogva próbált eltűnni a pénzügyőrök szeme elől. Végül egy nyitott kapun át behajtott egy – számára ismeretlen – ház udvarára, ahol nekiütközött egy betontuskónak. Ekkor az autóban ülő férfiak kiugrottak és futva menekültek tovább. A pénzügyőrök csaknem 100 kilogramm vágott dohányt találtak az autó csomagtartójában, a kesztyűtartóban megtalált forgalmi engedély alapján pedig percek alatt előkerítették a tulajdonost.A férfinak három társával együtt kellett volna a vágott dohányt leszállítania Vásárosnaményba egy számukra ismeretlennek, de miután átvették a dohányt úgy döntöttek, ellopják az árut és – haszonszerzés céljából – saját maguk értékesítik. A férfiak ellen orgazdaság bűncselekménye miatt feljelentést tettek a pénzügyőrök a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Varga Zoltán

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, sajtóreferens

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!