40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések
HACKER SZÁMÍTÓGÉP VÍRUS
Átkutatja a számítógépeket a jelszavakért az a továbbfejlesztett Trickbot vírus, amely képes még a böngészőkből is kilopni az azonosítókat.
Az egykor bankolási infókra specializálódó trójai, a Trickbot jelentősen továbbfejlődött, és most már sokkal többféle adatot képes ellopni a megtámadott gépről. A trójai Microsoft Outlook, Filezilla és WinScp programok, valamint a Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer és Microsoft Edge böngészők jelszavait is ellopja – írja a Trend Micro kiberbiztonsági jelentése alapján a Computerworld.

A továbbfejlesztésben fontos szerepe van egy új modulnak, amellyel felszerelték. A PasswordGrabberrel ellátott kártékony kód hatékony szedi össze a felhasználó jelszavait. A vírus a világ minden részén terjed, és a kutatók szerint azért tud olyan hatékony lenni, mert a készítői a távolból, C&C (command and control) szerverekről bővítik a képességeit. A Trickbot leginkább rosszindulatú kóddal fertőzött online hirdetéseken át terjed. A közelmúltban egy másik adathalász vírus is fertőzni kezdett a neten.

napi.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!