fejlesztesek Vasarosnameny

Adventi fényárban a Bereg és Vásárosnamény utcái (6)

Vásárosnamény – Elérkezett az adventi időszak, melynek hála a Bereg és annak központja Vásárosnamény is fényben és természetesen ,,forralt borban,, úszik. Az elmúlt napokban sok szorgos kéz hatalmas munkát végzett a településeken és itt a városban, hogy ünnepi hangulatot varázsoljon az ott lakók vagy átutazók számára.

Az évnek egyik legszebb időszaka a Beregben az advent és a Karácsony, ilyenkor szinte mindenki érzelmesebb, vágyik a melegségre, az illatokra, amik az ünnephez köthetőek. Sokan már most az adventi időszakban díszítgetik a lakást, igazi beregi karácsonyi menüket készítenek. Nem csoda , hisz régóta hagyomány ez, ennek rendje és módja szerint karácsonyváró hangulatteremtés vette kezdetét a Beregben és annak szívében Vásárosnaményban is. A városok illetve falvak utcái különféle fényekkel, dekoratív kiegészítőkkel vannak felvértezve. Ráadásként az ,,Advent Vásárosnaményban,, elnevezésű programsorozat és természetesen a hagyományos adventi koszorú is hangulatosabbá teszi az adventre és Karácsonyra való készülődést itt a Beregben. Persze amíg karácsonyra várunk, Krisztus második eljövetelére is várakozunk. Krisztus arcát akarjuk szemlélni, felfedezni életünk kegyelmét, és meglátni másokban őt magát. Az evangélium szavait idézve azt kívánta, legyen ez az advent törekvés, hogy Jézus megnyilatkozhasson tetteinkben. Advent a virrasztás és az imádság ideje. Hogy szívem el ne veszítse érzékenységét e világ csapdái és gondjai közepette. Majd az ünnep jelentőségére hívta fel a figyelmet, mely szerint az ünnep nem létrehozható, nem megalkotható. Azt talán elérhetjük, hogy megtapsoljanak, hogy tartsanak tőlünk, hogy sikereink legyenek, de azt, hogy valóban szeressenek, hogy valóban boldogok legyünk, azt csak ajándékba kaphatjuk, ezt nem lehet izzadságosan létrehozni. Az ünnep nem megvásárolható. Az igazi öröm nem pótolható csillogó karácsonyfákkal, a szeretet nem helyettesíthető szép ajándékokkal. Így tehát ha időnk megengedi sétáljunk és csodáljuk meg a város illetve  a Bereg falvainak fényárban úszó adventi hangulatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!