Adorján Béla a Vásárosnamény központú választókerület 2018-as országgyűlési képviselőjelöltje

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Adorján Béla, a Vásárosnamény központú 4. számú választókerület 2018-as országgyűlési képviselőjelöltjének bemutatásá (1)

Vásárosnamény – Megkezdődött a jövő évi választásra való felkészülés a megyében és a Beregben is, melynek apropóján ma került sor hivatalosan is Adorján Béla, a Vásárosnamény központú 4. számú választókerület 2018-as országgyűlési képviselőjelöltjének bemutatására. A Nyíregyházán megrendezésre kerülő hivatalos sajtótájékoztatón, a beregi, szatmári és felső-szabolcsi összesen 88 települést magába foglaló választókerület jelöltjét Seres Magdolna a Jobbik Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei sajtófőnöke mutatta be. Konferálásában megtudhattuk, hogy Adorján Béla népi iparművész, a Jobbik Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei elnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés Jobbik frakciójának vezetője illetve Vásárosnamény Város Önkormányzatának képviselő-testületi tagja. Fafaragóként a népművészet és a hagyományápolás nívós megyei képviselője. Adorján Béla 2002-ben független önkormányzati képviselőként kezdte pályafutását, ahol a 2010-től a Jobbik Magyarországért Mozgalom égisze alatt végezte politikai tevékenységét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlésben, mellyel egyidejűleg ezen évben és 2014-ben is Ő volt a párt országgyűlési képviselője.

Adorján Béla, a Vásárosnamény központú 4. számú választókerület 2018-as országgyűlési képviselőjelöltjének bemutatásá (9)

A megyei sajtófőnök bemutatását követően maga a jelölt köszöntötte a sajtó megjelent munkatársait. Saját bevallása szerint politikai és közéleti tevékenysége viszonylag könnyen nyomon követhető, ugyanis rendszeresen preferál a megyei közgyűlésben és számtalan sajtótájékoztatót tart. Feltett szándéka, hogy 2018-től a Jobbik Magyarország képviselőjeként olyan Vásárosnaményi központú választókerületi érdekképviseletet alakítson ki a Beregben, a Szatmárban illetve Felső-Szabolcsban, Záhonytól-Zajtáig és Tiszabecstől-Vásárosnaményig, ahol megpróbálja jobbá tenni az ott lakó emberek sorsát, jómaga és pártja hathatós közreműködésével. A mérhetetlenül leszakadt települések állapotáért és elmaradottságáért az elmúlt évtizedek politikai vezetőit okolta, melyen megválasztása esetén szeretne változtatni egy élhetőbb és jobb jövő teremtésének reményében. Szemelvényeket is kiemelt beszédében, ahol elsődleges problémának nevezte a foglalkoztatás politikát és annak megfelelő képviseletét. Fontos problémának tarja a képviselőjelölt, hogy mindez az ott lakó emberek képzettségének és tehetségének illetve munkavégzési képességeiknek elhanyagolásával történik. Ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén (ahogy eddig is) felméri az állapotokat és olyan munkahelyek létesítését szorgalmazza, amely kiszolgálja a régió munkaerő-piaci igényeit. Összegezve olyan embereknek ad munkahelyet, akik megfelelő képesítésükkel és tudásukkal el tudják látni azt és ezen felül a megélhetésükhöz megfelelő jövedelmet szerezhetnek ez által.

Adorján Béla, a Vásárosnamény központú 4. számú választókerület 2018-as országgyűlési képviselőjelöltjének bemutatásá (6)

Kiemelkedően fontos szerepet szán a közfoglalkoztatás intézményének kérdésére is, melynek hibáira tökéletes bizonyosság az elmúlt hetek ilyen jellegű botrányai, amely által világossá vált, hogy a rendszer rossz és változtatásra szorul. Az egészségügy állapotának javítását is fő céljául tűzte ki a jelölt, mely szerinte a régiót országos viszonylatban is a legjelentősebben sújtó probléma. Külön kitért a vásárosnaményi és a fehérgyarmati kórház rettentően rossz körülményeire, legyen az ellátás vagy éppen felszerelésbeli hiányosság. Kihangsúlyozta, hogy esetleges megválasztása esetén Ő és a pártja mindent megtesz annak érdekében, hogy visszatérhessen azon színvonal, mely régen a régió egészségügyi ellátását jellemezte.

Adorján Béla, a Vásárosnamény központú 4. számú választókerület 2018-as országgyűlési képviselőjelöltjének bemutatásá (18)

Egyidejűleg kijelentette, hogy csak ebben az esetben kerülhet sor a vásárosnaményi kórházban valós fejlesztésekre, hiszen állítása szerint ezt a térség igényli, megérdemli és szükségszerűen meg is fogja kapni azt. De ez csak megválasztásuk esetén lehetséges! A másik fontos kérdéskörről is szót ejtett, azaz a mindennek a miértje, mi az oka, hogy ezen térség országos viszonylatban is ennyire le tud szakadni gazdaságilag és életvitel szempontjából is. A válasz véleménye szerint roppant egyszerű: A KORRUPCIÓ MIATT! A korrupció felszámolására a régióban jómaga, míg országos szinten pártja immár többször tett javaslatot, melynek kézzel fogható példája az a három módosító csomagból álló törvényjavaslat, mely „Lex Lúdas Matyi” nevet viseli. A „Lex Lúdas Matyi” bevezetésével a Jobbik alaptörvényben rögzítené a korrupcióellenes harcot. Véleménye szerint a korrupció pókháló szerűen szövi be nem csak a térség, hanem Magyarország egészét. Megválasztása esetén ezen harcot úgy próbálja felszámolni, hogy a strómanok helyett a helyben működő vállalkozások foglalkoztatását részesítené előnyben, általuk biztosítva a beruházások kivitelezését.

Adorján Béla, a Vásárosnamény központú 4. számú választókerület 2018-as országgyűlési képviselőjelöltjének bemutatásá (15)

Felvetése szerint nagyon sok problémát okoz a társadalmi együttélés is, ahol két fő szegmens találkozik és feszül egymásnak, ez a roma- és magyar társadalom. A közös együttélés megoldását eddig megoldatlan feladatnak látja, de megválasztása esetén tető alá hozva ezt, békességben élhetnének eltűntetve ezzel a nemzeti- és etnikai különbségeket. Végezetül az oktatás problémájára világított rá, ahol az általános és középszintű oktatási intézmények mellett az óvodákban és bölcsődékben eluralkodott káoszról is beszélt és annak rendbetételéről. A reformokat rendbe kell tenni, mert rendnek kell lenni! Jelmondat zászlaja alá tenné, hiszen ha rend van, akkor a felnövekvő nemzedék megszokva azt, tisztességben és becsületben tud és akar élni, így elkerülhetőek lesznek idősverések, rablások, nem lesz kábítószerezés és megszűnhet fiatalkorú bűnözés.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Zárásként elmondta, hogy a fent említett feladatok rengeteg munkát, rendkívüli kitartást és egyenes beszédet követelnek. Hite szerint a régió és a megye megérdemli már azt, hogy végre rend legyen az élet minden területén, ezzel elejét véve a fiatalok tömeges elvándorlásának is. Súlyos problémának nevezte a nyugdíjak kérdését, ahol felháborítónak tarja azon különbségtételt, amely jelentkezik a magyarországi jogviszonyból szerzett nyugdíj összege illetve a külföldről Magyarországra érkező, pénzért vásárolt igazolt jogviszony összege között, mely felvéve kiviszik az országból és nem a hazai gazdaságot erősítik ezzel. A honosítás kérdését át kell vizsgálni ez által, rendet téve ezzel ezen a területen is, hiszen a régióban ez már egyre növekvő feszültségeket szít. Zárszóként elmondta, hogy ezen problémák megválasztása esetén csak közös erővel és választói bizalommal oldhatóak meg.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!