Adorján Béla – Legfőbb megyei probléma a pénztelenség, bérek, nyugdíjak és szociális ellátás

fejlesztesek Vasarosnameny

adorjan-bela-2

Hagyományos évértékelő sajtótájékoztatót tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete, ahol a pozitív tapasztalatok mellett szót kapott a megoldandó problémák sora. A 2016-os év eseményeiről véleményt formált dr. Fülöp Erik; a Jobbik alelnöke, Tiszavasvári polgármestere, dr. Apáti István; a Jobbik szóvivője, országgyűlési képviselője, illetve Adorján Béla; a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, frakcióvezetője.

Seres Magdolna megyei sajtófőnök köszöntése után elsőként Adorján Béla megyei elnök mondta el főbb gondolatait az elmúlt év kapcsán:

„Az évértékelés egy politikai szervezet kötelező feladata, hiszen elszámolással tartozunk a választópolgárok felé éves munkánkról. Szabolcs-Szatmár-Beregben 2016-ban is a legfőbb probléma a pénztelenség volt; mind a bérek, nyugdíjak és szociális ellátást beleértve, s továbbra sem mozdult el megyénk a lesújtó, sereghajtó szerepből. Ezzel kapcsolatban az egyik legsürgetőbbnek tartott követelésünk továbbra is a munkáltatókat és munkavállalókat terhelő súlyos járulék- és adóterhek érdemi csökkentése!

Ha ugyanis ez nem történik meg, az a szektor fog nálunk tönkremenni, ami egész hazánkat a hátán hordja: a mikro- kis,- és középvállalkozások! A másik súlyos folyamat: rohamosan csökken megyénk lakossága, számítások alapján már több, mint 10 ezer ember hagyta el megyénket a megélhetés krízise miatt, s miközben papíron csökken a munkanélküliség, vele a munkaerőhiány ugyanakkor nő, hisz már nemcsak azok vannak idehaza kilátástalan helyzetben, akiknek nincs állása, de azok is, akiknek ugyan van, de a megélhetéshez elégtelenek a bérek. Akadnak viszont mások, akik csöppet sem szenvednek hiányt: a korrupt fideszes politikusok! A pénzhiány legnagyobb éltetője ugyanis a sosem látott mértéket öltő korrupció! Már nagy feladat lenne minden ügyüket felsorolni, de elég csak megemlíteni pl. a rakamazi Teknősbékaház-ügyet, ahol 600 millió (!)  Ft-ot tüntettek el botrányos körülmények között Farkas Ernő volt – természetesen fideszes – polgármester vezetése alatt! Nemrég a Megyei Közgyűlés fideszes frakciója pedig – mindennemű tiltakozásunkra fittyet hányva – hihetetlen módon épp őt nevezte ki az újonnan létrehozott Területfejlesztési Operatív Bizottság 3 fős tagságába! De ezek ellenére számos pozitív dologról is beszámolhatunk: A növekvő támogatottság visszaigazolás a lakosság részéről, s a Fidesszel szemben több időközi választáson is győzelmet arattunk, újabb sikeres pályázatokat nyertek el jobbikos vezetésű településeink, illetve sikerült kiharcolnunk a Megyei Közgyűlésben: pl. a vásárosnaményi szennyvíztisztító fejlesztését, melyre 1 milliárdos ígéretet értünk el, vagy a beregi Árapasztó Tározó gát felülvizsgálatát, s hozzá köthető beruházást. Az eljövendő évre pedig: továbbra is fáradhatatlanul fogjuk a tisztesség útján képviselni a megye lakosságát, s a Fidesz-KDNP-t is igyekszünk a józan ész útjára visszaterelni!”

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!