Adorján Béla – ,,Jó lenne, ha nem állítana egy távoli ember valótlanságokat Vásárosnaményról”!

fejlesztesek Vasarosnameny
baranyi Krisztina

Ismér úszik a szar a Tiszán?! Fotó: Facebook

Vásárosnamény – Jó ideje folyik már a vita és a rémhír keltés az ország nyilvánossága előtt a vásárosnaményi szennyvíztisztító telep működéséről. A vita élharcosa Baranyi Krisztina, a Tisza megmentője és a környezetvédelem ,,élharcosa,,! Sok megoldandó feladat van a szennyvízek tisztításával kapcsolatban. Az viszont nem helyes, ha az emberek „rémhír vágyára” épít valaki!
Az elmúlt évhez hasonlóan sajnálatos módon ismét lábra kapott az a híresztelés, hogy ürülék került ki a vásárosnaményi szennyvíztisztítóból, mely a legszebb magyar folyó felszínén úszva ,,állítólag,, szennyezi a környéket! A Baranyi Krisztina által megalapozatlanul és valószínűsíthetően politikai haszonszerzés céljából közzétett posztra, Adorján Béla Vásárosnamény Város Képviselő-testületének tagja és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Jobbik megyei elnöke reagált nyilvánosan.

Íme a közlemény:

Sokszor foglalkozok én is a vásárosnaményi szennyvíztisztító telep ügyével, és azt mondhatom, hogy testközelből (nem Budapestről) ismerem a mindennapokat. A jelenlegi szolgáltató az elődjétől átvett „szarból” kellene, hogy „várat” vagyis tiszta vizet csináljon. A technikai állapota a telepnek lesújtó. Az ott dolgozók minden nap küzdenek a kifolyó víz megengedett értékhatárainak tartása érdekében. Az elmúlt időben ez javarészt sikerül, ami nem azt jelenti, hogy minden rendben van. Az az állítás viszont egyszerűen hazugság, hogy tisztítatlanul engedik a szennyvizet a Tiszába. Vagy ahogy a messziről jött “rémes” hölgy írta : “úszik a szar a Tiszán”. Nagyjából 1 milliárd forintra lenne szükség a felújításhoz. Ezt az összeget többször kértem, és meg is kaptam az ígéretet a jóváhagyásra. Nem régiben, személyesen a térség országgyűlési képviselőjének a támogatását is kértem a felújításhoz szükséges összeg jóváhagyásának támogatására. Igaz ő azt válaszolta, hogy : „felelős politikus nem ígér felelőtlenül…”. Ez nekem elég kevés, de ez az ő álláspontja, és nem az enyém. Politikusként mindent megteszek, hogy mielőbb rendelkezésre álljon a támogatás. De addig is jó lenne, ha nem állítana egy távoli ember valótlanságokat Vásárosnaményról. Jobb lenne ha a talajterhelési díj eltörléséről beszélne. Ahol nincs kiépített szennyvízhálózat ott bizony a háztartások nagy része közvetlenül a földre szivattyúzza a keletkezett szennyvizet, mert nincs pénze a drága szennyvíz elszállítást megfizetni! Mert “Magyarország jobban teljesít”… Vagy az Országról leszakított területeinkről (románia, ukrajna) érkező szemét megfékezésén fáradozna.. ! Én ebben az ügyben is igyekszek eljárni, remélem mielőbbi sikerrel. De! Szeretem a Tiszát, szeretem az összes természeti kincsünket, tisztelem az itt élő embereket, igyekszek segíteni azoknak a munkáját akik a technikai hiányosságok ellenére végzik a dolgukat, hogy minél jobban megóvjuk azt, amit a teremtő ránk bízott. Arra bíztatok mindenkit, hogy jöjjön és csodálja meg személyesen ezt a gyönyörű vidéket ahol mi élünk!
A mellékelt fotókon láthatóan áttetsző a kifolyó víz, ahogyan a szennyvíztisztítótól távolabb és a Tiszával való találkozásánál is (szerk. megjegyzés). Gyakran megteszem az “ellenőrző” látogatást a kifolyásnál.. Ez nem azt jelenti, hogy nincs gond, de hátsó szándékkal sem tisztességes ártani a térségnek… Én most csak ahhoz ragaszkodok, hogy kapja meg a város a szennyvíztelep indokolt felújításához szükséges összeget…!!

A szennyvíztisztítóból kiáramló víz a valóságban:

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!