A Volánbusz kezelési költség nélkül visszaváltja a bérleteket

Fotó: Máthé Zoltán

A koronavírus-járványra, a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre és a bevezetett rendkívüli intézkedésekre – köztük az oktatási intézmények bezárására és a rendezvények elmaradására – való tekintettel a Volánbusz a már megvásárolt utazási igazolványok árát bizonyos esetekben kezelési költség levonása nélkül visszatéríti.

Amennyiben az utas a visszaváltási igény bejelentésekor a koronavírussal kapcsolatos kormányzati rendelkezések hatásaira hivatkozik, az alábbi feltételekkel kérheti a jegyek, bérletek árának visszatérítését:

A helyközi elővételi menetjegyek visszaváltása a rajtuk szereplő indulási idő vagy érvényességi idő előtt kérhető e-mailben vagy személyesen pénztárainkban.
Kiemelten kedvezményes, március 13. előtt megváltott helyközi, április havi vagy április első félhavi bérlet március 31-én 24 óráig jelzett igény esetén váltható vissza kezelési költség nélkül.
A március 16. előtti kezdő érvényességű, és a benyújtáskor még legalább 15 napig érvényes, kiemelten kedvezményes helyközi, 30 napos bérletek árának 50 százalékát térítjük vissza kezelési költség levonása nélkül, amennyiben az utas e-mailben vagy valamelyik pénztárunkban – a fenti okokra hivatkozva – jelzi visszaváltási igényét.
A teljes árú bérletek visszaváltása egyedi elbírálás alapján történik.

A menetdíj- és bérletvisszatérítési igény a rendkívüli helyzetre való tekintettel nemcsak a vásárlás helyén, hanem bármely pénztárunkban benyújtható egy kérelem kitöltésével. A visszatérítés ebben az esetben utólag történik átutalással vagy postázással, 30 napon belül.

A társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról továbbra is a volanbusz.hu/koronavirus oldalon tájékoztatják az utasokat.