fejlesztesek Vasarosnameny
A testvérvárosba vezetett a záhonyi kollégisták jubileumi adományozóútja

Fotó: Képek az 50. adományozóútról Katona Dávid

A napokban újabb külhoni településekre utaztak a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai, hogy  az általuk összegyűjtött kiadványokkal segítsék a magyar tannyelvű iskolákat.
A diákotthon 19 éve Háda Imre korábbi polgármester támogatásával indította el a könyves karitászát, melynek keretében eddig 50 utazás során mintegy 80 erdélyi, felvidéki és kárpátaljai tanodába jutott a határvárosi adományokból. 33 alkalommal Kárpátaljára, 12 esetben a Felvidékre, 5 ízben pedig Erdélybe vittek tankönyveket, szépirodalmi köteteket, folyóiratokat, multimédiás ismerethordozókat. Ezúttal Nagytárkány, majd a testvérváros, Tiszacsernyő magyar tanítási nyelvű alapiskoláját kereste fel a záhonyi küldöttség. A határral és a Tisza folyóval elválasztott, de csak pár km-re lévő Tárkányba korábban 2008-ban, 2012-ben és 2014-ben, míg a testvérvárosba, Csernyőbe már fél tucatszor vittek adományokat a diákotthon képviselői. A mostani adományozás létrejöttét mások mellett a regikonyvek.hu és azantikvarium.hu internetes kereskedések, a zsurki önkormányzat, az eperjeskei református egyházközség, továbbá a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, a kisvárdai Bacsó Futár Kft. és a Dr. Béres József Kollégiumért Alapítvány segítette. A záhonyi kollégium mások mellett a jószolgálati tevékenységével érdemelte ki hét éve a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája kitüntető címet.
Katona Dávid
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!